Newsflash

Microsoft gaat mensen ontslaan. Dit massaontslag komt na de integratie van Nokia waarmee het personeelsbestand van Microsoft met ruim 30.000 steeg. De meeste mensen gaan verdwijnen op de  oude sales- en marketingafdeling van Nokia. Ook in ons land gaan arbeidsplaatsen verloren. Hoeveel is nu nog niet bekend.

De snelst groeiende smartphone-fabrikant Xiaomi gaat hun toestellen in India verkopen. De Mi 3, Redmi 1S en Redmi Note zijn vanaf vandaag via Xiaomi online in India te koop.

Wanneer gaat Xiaomi in Nederland in beginnen?

Er zijn wereldwijd nu 12 miljoen Nokia Lumia 520 verkocht, aldus de nieuwe eigenaar van Nokia Microsoft. De Lumia 520 is in februari 2013 geïntroduceerd en wordt binnenkort opgevolgd door de nieuwe Lumia 530.

Sharp en Apple hebben ruzie. Sharp maakt al jaren schermen voor iPhones, maar wil nu graag machines, die gedeeltelijk door Apple zijn gefinancierd, inzetten om schermen voor derden te maken. Sharp is bereid € 215 over te maken aan Apple. Maar waar gaat de ruzie dan over? Apple wil niet dat Sharp schermen gaat produceren voor Samsung.

LinkedIn heeft de applicatiebouwer Newsle overgenomen. Newsle waarschuwt gebruikers als er over één van hun contacten op het internet wordt ‘gesproken’.

Carlos Slim ziet zijn aandelen in KPN als een investering. Dit betekent dat de kans op een overname door América Móvil van KPN afneemt. Slim andere Europese belang in Telekom Austria is een investering en juist dit belang wordt nu uitgebreid van 26,8% naar 50,8% voor een bedrag van € 743 miljoen. Het aandeel KPN staat op dit nieuws 2,74% lager op € 2,31.

Samsung heeft een patent aangevraagd voor een nieuwe S Pen die werkt op ultrasound.

Door middel van vier sensoren rond het scherm wordt het ultrasone signaal opgepikt. Wellicht al geïntegreerd in de nieuwe Samsung Note 4 die in het najaar op de markt komt.

De Chinese fabrikant ZTE denkt dat zij meer winst hebben gemaakt in het eerste half jaar dan eerder verwacht. ZTE denkt nu dat hun winst uitkomt op rond de € 136 miljoen een groei van 271% in vergelijking met twaalf maanden geleden. Naast een aantrekkende verkoop van smartphones in Amerika, steeg ook de verkopen van 4G netwerkapparatuur in Azië.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel