Newsflash

Er zijn details gelekt van Huawei’s nieuwe eigen gebruikersinterface Emotion UI 3.0. En ook bij Huawei is de Android schil minder uitbundig dan voorheen en lijkt het ontwerp nu platter en abstracter.

Afbeelding Huawei 3.0

Wel mooi deze nieuwe trend.

Amazon is in Amerika aangeklaagd door de consumentenwaakhond FTC voor vermeende overtreding van de nieuwe in-app aankopenwet. Amazon meent dat zij al helemaal aan de nieuwe regels voldoen en ziet met vertrouwen de gang naar de rechter tegemoet. Eerder kreeg Apple voor het overtreden van dezelfde regels al een boete van € 23,9 miljoen.

Samsungs app store heet vanaf nu Galaxy Apps en gaat honderden exclusieve Samsung apps aanbieden aan haar gebruikers. 

De Koreaanse fabrikant zegt met Galaxy Apps te concurrentie met Google’s Play Store aan te willen gaan. En dat gaat nu net iets te ver.

Analisten van ABIresearch denken dat er dit jaar 1,2 miljard smartphones verkocht gaan worden wereldwijd. Dit komt overeen met eerdere onderzoeken van andere analisten. Tot 2018 groeit de markt jaarlijks met gemiddeld 12%. In 2018 gaan er meer dan 2 miljard smartphones over de toonbank.

De prijzen van tablets gaan omlaag. Een belangrijke reden hiervoor is het feit dat processorenfabrikanten de prijs van een CPU verlagen. Daarnaast is bijvoorbeeld een Microsoft Windows licentie gratis voor tablets onder de US$ 250. HP komt nog dit jaar met een 7” en 8” tablet voor onder de US$ 99 (€ 73).

Komt de nieuwe Samsung Galaxy Note 4 met een ingebouwde irisscanner? Als je onderstaande tweet van Samsung mag geloven wel.

De irisscanner kan gebruikt worden om het toestel te ontgrendelen en om betalingen mee goed te keuren. De Note 4 krijgt volgens de geruchten een 3,68 MP webcam. De vraag is of deze resolutie groot genoeg is om ook als scanner te dienen. In september tijdens de IFA weten wij meer.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel