Newsflash

93% van alle Amerikaanse smartphone-bezitters doet minder dan twee jaar met hun toestel volgens onderzoekers.

In ons land ligt dat percentage zelfs nog wat hoger. Eerder onderzoek wees namelijk uit dat een groot aantal consumenten iedere maand betalen voor een toestel dat allang niet meer gebruikt wordt.

Het Engelse bedrijf Cyclops – marktleider op het gebied van flitsinformatie voor navigatie-applicaties – heeft bekend gemaakt zij hun gegevens aan Ford gaan leveren. Auto’s uitgerust met Fords Sync Applink worden vanaf nu gewaarschuwd voor vaste- en mobiele flitsers.

Cyclops heeft wereldwijd meer dan 1 miljoen actieve gebruikers van hun Speedwatch-app en daar komen er nu heel veel bij. Hoe meer gebruikers des te beter de gegevens.

Samsung wordt door de Amerikaanse pressiegroep China Labor Watch beschuldigd van het gebruik maken van producenten die door kinderarbeid goedkoper kunnen produceren. Vooral tijdens de vakantie worden veel kinderen ingezet om de pieken op te vangen. Samsung heeft nog niet op de beschuldigingen gereageerd.

Volgens een analist is de start van de productie van de Apple iWatch uitgesteld tot november. KGI denkt daarom dat er dit jaar nog meer 3 miljoen smartwatches door Apple verkocht gaan worden. De iWatch krijgt saffier beschermglas en een flexibel OLED-scherm.

Het Amerikaanse FreedomPop  gaat ook in België haar gratis mobiele telefoondiensten aanbieden, Gebruikers kunnen per maand 500 MB  gratis data gebruiken en 200 belminuten plus nog eens 500 SMSen  Helemaal voor niets. Nou ja in ruil voor het bekijken van advertenties. De MVNO gaat samenwerken met de KPN dochter BASE. In de komende maanden wordt de service ook gestart in Engeland, Duitsland, Spanje en Frankrijk. Over Nederland is nog verder niets bekend.

Intel probeert een stevige voet aan de grond te krijgen op de tabletmarkt en wil dit jaar meer dan 40 miljoen processoren in dit segment verkopen. Om wat tegen gas te geven heeft hun concurrent Qualcomm een prijsverlaging aangekondigd. Een andere grote speler op deze markt MediaTek heeft meteen gereageerd met ook een verlaging van haar prijzen.  Tijdens Kerst kunnen instapmodel tablets wel eens rond de € 50 gaan kosten.

Vodafone gaat weer zelf telefoons op de markt brengen. Nog deze zomer komt het netwerk met de Smart 4 power en Smart 4 turbo. De 4 staat voor 4G en Vodafone wil hiermee twee entry-level telefoons op de markt brengen. De power gaat € 169 kosten en krijgt een 5” scherm, 1,3 GHz processor met 1 GB werkgeheugen en een 5 MP camera. De turbo krijgt een 4,5” scherm en een kleinere accu. Wel een stuk goedkoper met slechts € 99.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel