Newsflash

De populaire reis-app TripAdvisor maakt het nu mogelijk om kaarten en informatie van 300 steden te downloaden naar je telefoon voordat je op vakantie gaat. Hiermee bespaar je fors aan roamings-kosten. De kaarten worden geleverd door TeleNav en zijn gebaseerd op OpenStreet-data.

In Nederland hebben de Postkantoren een poging een MVNO te beginnen. Helaas is dit project hopeloos mislukt. Blijkbaar is er in Engeland niet goed opgelet, want vandaag kregen wij het bericht dat UK Post Office via het netwerk EE mobiele telefoondiensten gaat aanbieden. Gedoemd om te mislukken.

Slecht nieuws voor Apple. De Chinese overheid heeft de drie grote netwerken verteld dat hun toestelsubsidies drastisch omlaag moeten. In China wordt subsidie eigenlijk alleen gebruikt bij high-end 4G smartphones. Door deze maatregel wordt vooral Apple hard geraakt. Ook mogen netwerken niet meer zoveel geld aan adverteren uitgeven.

Wij hebben al veel gesproken over de ambitie van Intel om dit jaar 40 miljoen processoren aan tablet-fabrikanten te leveren. Vreselijk ambitieus. Onderzoek uit China wijst uit dat Intel dit dan ook niet gaat halen maar waarschijnlijk rond de 31 miljoen verkochte CPUs uitkomt. Nog altijd een groeit van 400% in vergelijking tot vorig jaar. En dat is knap.

Er is weer een standaarden strijd ontketend. Samsung, Intel en Dell hebben het Open Interconnect Consortium aangekondigd.  Dit moet de nieuwe communicatiestandaard worden waar vooral huishoudelijke apparaten met elkaar kunnen praten. Microsoft, LG en Qualcomm hebben al de AllSeen Alliance opgericht met hetzelfde doel.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel