Newsflash

Tech Data Mobile in Engeland krijgt waarschijnlijk de Nokia distributierechten voor die regio. Op dit moment wordt Nokia door Ingram Micro (IT kanaal) en Exertis Micro-P (retail) gedistribueerd, nadat Nokia eerder de licentie van Brightstar 20:20 en Dataselect had ingetrokken.

Brightstar 20:20 heeft een exclusieve deal met Huawei gesloten over de verkoop van de Ascend Y330 aan een selecte groep retailers waaronder Amazon, Argos, ASDA en Sainburry’s in Engeland. De Acend Y330 is een entry-level smartphone met een 4” scherm en een dual-core 1,2 GHz processor. Ook in Nederland is dit een populair toestel.

De nieuwe Finse Minister-President Alexander Stubb beschuldigde afgelopen vrijdag de oprichter van Apple Steve Jobs dat hij er voor heeft gezorgd dat de Finse economie een enorme klap heeft opgelopen. De iPhone maakte Nokia kapot en de iPad de Finse papierindustrie. Maar was dit de schuld van Apple c.q. Jobs of was de Finse industrie gewoon niet innovatief genoeg?

Hetzelfde Apple van Steve Jobs heeft ook de muziekindustrie kapot gemaakt. Als je de eerste zes maanden van 2013 vergelijkt met die van 2014 dan is de verkoop van CDs met 19,6% gedaald.

Maar muziekstreamingsdiensten zijn in dezelfde periode met 50,1% gestegen. Ook blijft de verkoop van ouderwetse vinyl platen ook stijgen.

De Microsoft Windows Phone 8.1 update wordt op dit moment uitgerold naar Nokia Lumia 625 gebruikers in Spanje, Finland en Spanje. Op korte termijn beschikbaar voor alle gebruikers.

Apple heeft zich versterkt met Patrick Pruniaux,  de voormalige VP verkoop en retail bij het high-end horlogemerk Tag Heuer. Opnieuw een indicatie dat Apple in de herfst met hun smartwatch de iWatch gaat komen.

Xiaomi heeft 10 miljoen stuks van hun vlagschip smartphone de MI-3 verkocht. Dit toestel is in november 2013 op de markt gekomen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel