Newsflash

De nieuwe smartwatch van Microsoft, die in oktober op de markt zou gaan komen, wordt uitgerust met maar liefst elf sensoren. Eigenlijk wordt het geen smartwatch maar een smartband, die wat weg heeft van Nike’s FuelBand. De smartband werkt natuurlijk met Windows Phone smartphones maar ook met Android en iOS.

De Chinese fabrikant Hisense komt met een Windows Phone, de MIRA6. Dit toestel krijgt een 5” scherm met een resolutie van 1020 * 720, quad-core 1,2 GHz processor met 1 GB werkgeheugen, 8 GB externe opslag, 8 MP camera, dual-sim en 4G. Of deze telefoon naar Nederland komt is niet waarschijnlijk.

Mooi? Nee niet echt. In Rusland is sinds kort een gouden Apple iPhone 5S met een afbeelding van Poetin te koop.

Enne natuurlijk niet goedkoop. Je kunt de Poetin telefoon kopen voor net geen € 3.200.

Volgens een patentaanvraag lijkt ook Lenovo aan een kopie van Google Glass te werken.

Als je kijkt naar het ontwerp dan lijkt het meer op een HUD: head-up display dat ook in sommige dure auto’s gebruikt wordt. Nog even geduld.

Samsung Galaxy S5 mini gaat € 479 kosten volgens Samsung en is vanaf juli te koop. De belangrijkste specificaties van de S5 mini: 4,5” scherm, 1,4 GHz processor met 1,5 GB werkgeheugen, 8 MP camera en 16 GB extern geheugen. De telefoon krijgt Android 4.4 KitKat.

Het is mogelijk om stand-alone applicaties op een Google Android Wear apparaat te laten draaien. De eerste drie zijn nu beschikbaar: Eat 24 (online pizza’s bestellen vanaf je smartwatch), Wear calc (inderdaad een weer-app) en Wear compass.

TomTom gaat volgens analisten veel geld verdienen met de verkoop van smartbands. Op korte termijn gaat het bedrijf de vruchten plukken van deze groeimarkt en zij hebben het koersdoel van TomTom bijgesteld naar € 6.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel