Newsflash

De Samsung Galaxy S5 mini gaat volgens de nieuwste geruchten midden juli in de verkoop. Dit toestel krijgt een 4,5” scherm met een resolutie van 1020 * 720, 1,5 GHz processor met 1,5 GB werkgeheugen, 8 MP camera, vingerafdruksensor en hartslagmeter. Net allemaal wat minder dan haar grotere zusje de S5.

Afbeelding

In de UK is Samsung begonnen met het uitrollen met een firmware-update voor de Samsung Note 3. De update installeert KNOX 2.0 op het toestel en de laatste TouchWiz versie.

Lenovo is bijzonder ambitieus en wil dit jaar maar liefst 60 nieuwe smartphone lanceren. 50% van deze nieuwe toestellen ondersteunt 4G. Daarnaast wil het bedrijf wereldwijd 80 miljoen toestellen verkopen. De nadruk ligt wel op China waar Lenovo er ruim 60 miljoen wil gaan afzetten. Realistisch? Lenovo moet oppassen niet het nieuwe HTC te worden. In het verleden stond dit bedrijf vooral bekend om het feit dat het een nieuw toestel nog maar net op de markt was of de opvolger werd al aangekondigd.

Er gingen geruchten dat Microsoft met een Surface mini ging komen. Op het allerlaatste moment is de introductie echter gestopt. Microsoft vreest de enorme prijsconcurrentie in het sub 8” segment en daarnaast waren hun partners niet blij met een Surface mini. Immers juist zij hebben recent Windows tablets geïntroduceerd.

Google gaat niet toestaan dat fabrikanten hun smartwatches gaan voorzien van eigen ‘schil’-software zoals bijvoorbeeld HTC met Sense en Samsung met TouchWiz op smartphones doen. Google’s doel is om Android gebruikers op alle apparaten een eenduidig gebruikservaring te laten hebben. Vooral Samsung vreest dat Google hiermee te veel invloed krijgt.

Er komen zes nieuwe Apple stores bij. Niet in Nederland maar in China. Apple heeft nu twaalf eigen winkels in China. Doel is om dit naar minimaal 25 uit te breiden.

Sony heeft Android 4.4.4 KitKat updates klaar gezet voor de Xperia Z1, de Xperia Z1 compact en de Xperia Z ultra. De verbeteringen van deze versie zijn vooral ‘intern’ dus als gebruiker merk je weinig.

Een nieuw record voor Xiaomi buiten China. In Taiwan verkocht het merk in slechts één seconde 10.000 RedMi smartphones. Klanten klachten dat de toestellen al waren uitverkocht voordat zij hun browser ronden refreshen.

Apple heeft de update naar iOS 7.1.2 vrijgegeven met enkele belangrijke verbeteringen. Het veiligheidslek met mailbijlagen is verholpen en de bug met niet-Apple accessoires is verholpen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel