Newsflash

Google stopt met de app Quickoffice, dat beschikbaar is voor Android en iOS.

Het bedrijf dat een office-suite voor de mobiele telefoon en tablet maakt, werd in 2012 door Google gekocht. Op dat moment beloofde Google dat het Quickoffice zou blijven ondersteunen. De applicatie is nu geheel geïntegreerd in Google Drive, dus het lag voor de hand dat Google met de app zou gaan stoppen. Dat moment is nu gekomen.

Apple is bezig met een serieuze update van Maps. Dit keer vooral met informatie die door consumenten aan Apple is doorgegeven. De introductie van Maps in iOS6 was een regelrechte ramp en geleidelijk probeert Apple de applicatie te verbeteren. Nu dus met behulp van de gebruikers zelf. Dit is een trend die wij ook bij bijvoorbeeld TomTom gezien hebben.

John Chen, de CEO van BlackBerry, kondigde vorige week trots twee nieuwe toestellen aan, waaronder Passport. Er komen steeds meer details naar buiten over deze ietwat vreemde smartphone. Want naast een Apple iPhone 4 ziet het toestel er onhandig en vooral vierkant uit.

Het toestel krijgt standaard 3 GB werkgeheugen en 32 GB aan externe opslag. De resolutie van het vierkante scherm wordt 1440 * 1440 en de smartphone wordt uitgerust met een forste accu van 3450 mAh. Nu al kenmerkend is het fyieke toetsenbord met maar drie rijen. Er is geen plaats voor een rij cijfers en leestekens.

Microsoft gaat een nieuw merk introduceren: Nokia by Microsoft. Alle nieuwe smartphones zullen onder dit merk op de markt gaan komen. Recent nam Microsoft Nokia voor US$ 5,44 miljard over. Daarnaast gaan de tablets van Microsoft niet meer onder de naam Surface verkocht worden maar onder het Nokia Lumia-label.

Google Maps nieuwste update 8.1.1 is geschikt voor het nieuwe besturingssysteem Android Wear voor onder andere smartwatches. Als er een route wordt gekozen op een smartphone dan wordt de navigatie automatisch getoond op het aangesloten slimme horloge. De nieuwe Google Maps-versie is nu al te downloaden vanuit de Play Store.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel