Newsflash

Uit China komt het bericht dat de producent van de nieuwe Apple iPhone 6, Foxconn, op dit moment bezig is om hiervoor 100.000 nieuwe medewerkers aan te trekken. 70% van alle iPhone 6 smartphones zullen door Foxconn gemaakt gaan worden. Zonder twijfel is dit een record: nog nooit zijn er zoveel mensen aangetrokken voor de productie van elektronica.

Telebeeld kon al eerder melden dat de volgende Google Nexus toestellen in ieder geval niet door LG gemaakt gaan worden. Vandaag komt het bericht dat HTC weleens de nieuwe Nexus 9 tablet voor Google kan gaan maken. Dit zou betekenen dat HTC – na een mislukt avontuur – weer terugkomt met een tablet. De Nexus 9 krijgt een 8,9” scherm met een resolutie van 2048 * 1440. De Tegra K1 processor krijgt de beschikking over 2 GB geheugen. Er komen twee modellen: een 16 en 32 GB variant beide met een 8 MP camera en een 3 MP webcam. De tablet krijgt een metalen uni-body casing.

Microsoft gaat de gratis OneDrive Cloud-opslagruimte van hun Office 365 klanten vergroten van 7 GB naar 15 GB. Als je een abonnement hebt op OneDrive dan heb je nu toegang tot 1 TB. Google rekent nu nog maar US$ 9,99 voor 1 TB ruimte per maand terwijl Apple waarschijnlijk de gratis capaciteit van iCloud gaat verhogen naar 5 GB. BOX en Dropbox zijn de slachtoffers van deze opslagstrijd.

Het Franse netwerk SFR gaat samen met de kabelaar Numericable, dit hebben beide bedrijven bekend gemaakt. Hiermee komt een einde aan de overname strijd van SFR waar naast een andere Franse operator Bouygues ook de overheid nauw bij betrokken waren.

De prijs van 7” tablets blijft maar dalen. In Amerika zijn nu tablets te koop voor nog geen US$ 79 (€ 58). Eenzelfde trend is ook zichtbaar in ons land. Dit betekent dat er voor de A-merken een enorme prijsdruk gaat ontstaan. Hun ontsnapping is het uitbrengen van tablets met > 7” schermen, die prima in het sub 10” segment passen.

Microsoft meldt dat er nu meer dan 255.000 Windows Phone-apps beschikbaar zijn. Dat is net iets meer dan Amazon, maar veel minder dan Android en iOS. Voor de laatste beide besturingssystemen zijn er meer dan 1 miljoen apps. Er zijn 10 miljoen downloads uit de Windows Phone store per dag en volgens Microsoft komen er iedere 24 uur rond de 500 nieuwe apps bij.

Google Glass is te koop in Engeland via de Google Play store voor £ 1.000 ( € 1.251). Dat is veel duurder dan in Amerika waar Glass € 1104 kost. Google Glass is te koop in vijf modieuze kleuren.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel