Newsflash

De Financiële Telegraaf meldt dat de nieuwe Amazon smartphone Fire op termijn ook in ons land te koop is, aldus hun VP Werner Vogels. DFT legt vooral de nadruk op de Firefly-app en doopt de telefoon ‘shopping phone’.

Google rolt op dit de update naar Android 4.4.4 uit. Op dit moment alleen nog voor hun eigen Nexus toestellen.

Het schijnt dat het een zeer kleine bug-update is, vooral gericht om het OpenSSL lek te dichten.

Ook Google’s Android en Microsofts Windows Phone mobiele telefoon besturingssystemen komen met een zogenaamde ‘kill switch’. Sinds de introductie van deze functie in iOS 7 is het aantal iPhone diefstallen dramatisch gedaald.

Komende dinsdag komt Nokia met de X2, hun tweede generatie Android telefoons. De X2 wordt uitgerust met een ‘fysieke’ home-knop die op de X ontbreekt. Dit zorgt voor veel verwarring. Ook wordt het scherm van de X2 iets groter, krijgt de smartphone een snellere processor en meer werkgeheugen.

Samsung registreert Samsung Gear Store als trademark in Amerika.

Wellicht wordt dit de nieuwe naam van Samsungs wearabels app-store .

Volgens de Engelse krant Financial Times is er bij veel Europese toezichthouders grote twijfel of de Europese Unie de overname van de KPN dochter E-Plus door Telefónica wel moet goedkeuren. Van de twaalf aanwezigen lokale mededingingsautoriteiten bij een overleg afgelopen vrijdag, stemden vijf tegen dit voorstel, vijf – waaronder Nederland – onthielden zich van een keuze en twee landen zijn voor. De EU heeft zich niet aan dit advies te houden.

Samsung komt volgende week met prototypes van smartwatches die werken met Google’s Android Wear. Dit nieuwe besturingssysteem voor wearables wordt een van de belangrijkste thema’s op de developers-conferentie I/O van Google. De nieuwe horloges van Samsung worden hier voor het eerst getoond.

Eerder konden wij al melden dat Google geïnteresseerd was om de start-up Dropcom te kopen. Dropcom maakt camera’s die op afstand via bijvoorbeeld een smartphone of tablet bekeken kunnen worden. Google betaalt € 408 miljoen voor Dropcom en gaat het bedrijf integreren in Google Nest. Deze afdeling is gespecialiseerd in digitale rookmelders en zogenaamde ‘connected’-thermostaten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel