Newsflash

In de door ZTE gepubliceerde kwartaalcijfers blijkt dat het bedrijf voor het eerst sinds hun beursgang in 2004, een fors verlies te hebben geleid. Volgens ZTE is het verlies op US$ 310 miljoen uitgekomen. Slechte marges zijn hiervoor de belangrijkste oorzaak en zij verwachten dat nu de weg omhoog weer is bereikt.

De nieuwe LG Nexus 4 gaat in de UK £ 390 kosten. Officieel is het toestel nog niet geïntroduceerd maar Carphone Warehouse (TPH) heeft per ongeluk in enkel winkels al promotiemateriaal getoond. Of en wanneer de nieuwe Nexus naar Nederland komt is nog niet bekend.

TomTom heeft gedetailleerde adresgegevens toegevoegd aan hun Franse, Ierse, Vietnamese kaarten en aan die van de Verenigde Arabische Emiraten. Alleen in Nederland en de UK geven de postcode plus het huisnummer een exacte adreslocatie. In alle andere landen moet je dit handmatig toevoegen wat TomTom nu gedaan heeft.

De aandelen van Netflix zijn de laatste dagen extreem gestegen, meer dan 13%, op basis van geruchten dat Microsoft het bedrijf gaat overnemen. Het in 1997 opgerichte bedrijf biedt  ‘on demand’ video streaming aan in de USA, Canada, UK, Latijns Amerika, Ierland en Scandinavië voor een vast bedrag per maand. Daarnaast verhuren zij via internet  ook DVDs in Amerkika. Netflix wil in 2013 ook in Nederland gaan beginnen. Interessant voor Microsoft die via een Xbox gateway meer van dit soort diensten wil gaan aanbieden.

Ingram Micro, sinds de aankoop van Brightpoint werelds grootste IT en Telecomdistributeur, meldt dat de winst in het derde kwartaal gestegen is naar US$ 53,3 miljoen. In vergelijking met 12 maanden eerder is dat een stijging van meer dan 43%. De omzet steeg licht naar US$ 9,03 miljard. De verkopen stegen overal maar vooral in Noord-Amerika, Latijns Amerika en Azië.

De beste startpagina App Symbaloo bestaat al weer 5 jaar. Geen tablet of smartphone gebruiker kan zonder deze killer app. Na Flipboard zonder twijfel de beste app op dit moment.

Komt Microsoft ook met een nieuw 7 inch tablet de Xbox Surface uit? In een interview heeft Tami Reller, VP Microsoft Windows, gezegd dat dit zeker niet gaat gebeuren. Voorlopig zijn alle Windows RT tablets groter dan 10,1 inch.

De tablet oorlog gaat door. Vandaag hebben grote Amerikaanse retailers de prijs van Google Nexus 7 16 Gb tablet verlaagd naar US$ 199. Dit om ruimte te maken voor de 32 Gb versie die rond de US$ 249 gaat kosten. Ook wordt volgens geruchten op korte termijn de Nexus 10 gelanceerd.

Met onmiddellijke ingang heeft MCC haar naam veranderd in Tech Data Mobile Netherlands. 

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel