Newsflash

De Europese Unie en Zuid-Korea gaan samenwerken bij de ontwikkeling van de opvolger van 4G het ultrasnelle 5G. Het doel is om tot een internationale standaard te komen. Ook T-Mobile en Samsung doen mee.

Nuance, het bedrijf achter Apple’s digitale assistent Siri, praat met Samsung over een mogelijke overname. Samsung is erg geïnteresseerd in Nuance omdat het graag haar eigen Siri-kloon S Voice wil verbeteren. Nuance had vorig jaar een omzet van € 1,38 miljard. Analisten schatten de marktwaarde van het bedrijf op € 4 miljard. Een mogelijk stevige overname van Samsung dus.

Het lijkt dat de nieuwe Samsung Galaxy Note 4 een 5,7” scherm krijgt met een resolutie van 2560 * 1440. Dit wordt dan de eerste 2K smartphone. Daarnaast krijgt de Note 4 een quad-core 2,7 GHz processor en een 16 MP camera. Kortom het beste van het best.

Microsoft zegt dat Windows Phone 8.1 binnen twaalf maanden het meest gebruikte besturingssysteem wordt in de zakelijke markt. Op dit moment is Nokia, nu van Microsoft, met 94% de absolute Windows markleider. HTC (4,3), Samsung (1,2%) en Huawei (0,8%) volgen op meer dan gepaste afstand. Waar Microsoft dit denkt op te baseren is niet helemaal duidelijk. Op dit moment heeft Windows Phone nog een enorme achterstand op zowel iOS als op Android. Beetje overmoedig wellicht? Wel is er sinds vandaag een achttiende fabrikant bijgekomen die Windows Phone os gebruikt. Micromax Canvas Win W092 is met € 80 de goedkoopste Windows phone.

De Duitse anti-kartel waakhond blijft fel gekant tegen de overname van KPNs dochter E-Plus door het Spaanse Telefónica. Volgens bronnen staat Europa op het punt om de overname van € 8,6 miljard onder strikte voorwaarden goed te keuren. Zo moet Telefónica derden toegang geven tot hun infrastructuur om zo lagere prijzen te kunnen garanderen. Wel goed nieuws voor KPN. Toch sloot het aandeel op een negatieve beurs 0,91% lager.

Facebook komt binnenkort met een Snapchat-kloon Slingshot voor iPhones genaamd.

Met Slingshot kun je foto’s – met toegevoegde tekst en tekeningen – versturen aan geselecteerde personen. Alleen zij kunnen de foto na bevestiging (eventueel tijdelijk) bekijken. Wellicht vanaf vandaag in de Apple’s App store.

Volgens de makers van de Blackphone is deze Android smartphone niet af te luisteren en is het toestel volgende maand te koop. Het toestel krijgt een 4,7” scherm met een resolutie van 1020 * 720, quad-core Tegra 2 GHz processor met 1 GB aan werkgeheugen en een 8 MP camera.

Het belangrijkste is natuurlijk de software die er voor gaat zorgen dat zelfs de Amerikaanse NSA niet kan meeluisteren. Te koop voor € 465 exclusief BTW.

Door: de redactie 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel