Newsflash

Het is nu mogelijk om apps die ontwikkeld zijn voor Firefox OS ook op Android smartphones te laten draaien. Je moet dan wel nog even Firefox for Android 29 op je toestel installeren. Wij zijn niet helemaal zeker wat het nut hiervan is. Immers er zijn veel meer Android dan Firexfox apps beschikbaar.

LG doet het goed de laatste paar maanden. Vooral hun nieuwe LG G3 is immens populair. Zo zijn er van dit toestel in Korea al meer dan 100.000 in de eerste vijf dagen verkocht. Analisten verwachten dat LG in het tweede kwartaal van 2014 hierdoor tussen de 20% en 30% meer telefoons gaat verkopen. De verwachting is dat LG in Q2 tussen de 15 en 16 miljoen toestellen gaat versturen.

In Taiwan heeft HTC de nieuwe One mini 2 gelanceerd. De One mini heeft een 1,2 GHz processor, een 4,5” scherm, 13 MP camera en een 5 MP webcam. Het toestel lijkt met een prijs van € 340 erg duur.

BlackBerry gaat in Canada samen de drie lokale netwerken de infrastructuur leveren voor een nieuw mobiel betaalplatform. BlackBerry gaat met deze operatoren contactloos betalen via een mobiele telefoon met een NFC-chip mogelijk maken.

Google is geïnteresseerd in Virgin Galactic. Het wil honderden miljoen dollars investeren en dit ruimtetoerisme bedrijf. Natuurlijk vooral om hun infrastructuur te gaan gebruiken om via laag hangende satellieten internet voor een veel grote groep mensen wereldwijd goedkoop beschikbaar te stellen.

Het alternatieve Android toetsenbord ai.type is met speciale FiFa worldcup thema’s gekomen.

Ai-type is zo en zo de moeite waard omdat het een van de beste Android toetsenborden is.

Google komt met Google Fit. Eigenlijk een soort kopie van Apple’s Healthkit. Het is de verwachting dat Google hiermee tijdens hun developers conferentie later deze maand, op 25 en 26 juni, mee naar buiten komt. Google Fit wordt geïntegreerd met Android Wear, Google’s nieuwe wearable besturingssysteem.

Er zijn details gelekt van een nieuwe Samsung smartwatch.

sm-r382_fcc_2 sm-r382_fcc_5

Wellicht is dit Samsungs Android Wear smartwatch. Dit nieuwe digitale horloge is kleiner en dunner dan bijvoorbeeld de Samsung Gear 2.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel