Newsflash

Samsung en LG staan op het punt om een nieuwe schermtechnologie te gaan gebruiken: Quantum Dot. Quantum Dot schermen hebben meer kleurendiepte, zijn scherper en meer contrastrijk en gebruiken minder energie. Quantum Dot is een soort hybride variant van LCD en OLED. Wellicht binnenkort in smartphone en tablet.

De Google (LG) Nexus 5 kost nu nog maar € 310 bij Carphone Warehouse in Engeland.

De Nexus 5 had al een prima prijs/kwaliteitverhouding en dat is nu alleen nog maar beter geworden. Vooral de hoge resolutie van het scherm – 1920 * 1080 –  en de 2,3 GHz processor zijn een bonus.

Vier dagen geleden kondigde Huawei een eigen nieuwe processor de Kirin 920 aan. Het is een quad-core CPU dit draait op 1,7 GHZ tot 2,0 GHz. Volgens Huawei is het een van de snelste processoren die op dit moment te koop is.

Op 24 juni tijdens een persbijeenkomst kondigt Huawei de nieuwe Honor 6 aan. Dit wordt de eerste smartphone met deze processor. Verder is er nog vrij weinig bekend over deze smartphone behalve dan dat het toestel een 5” scherm krijgt met een resolutie van 1920 * 1080.

Viber,  de grote concurrent van Skype, met haar VoIP en instant messaging apps voor mobiele telefoons, tablet en computers maakt bekend dat het meer dan 100 miljoen actieve gebruikers heeft. Viber is meer dan 350 miljoen keer gedownload. Er zijn mobiele apps voor iOS, Android, BlackBerry en Windows Phone.

Nokia heeft eerder deze maand twee prototypes van een opvouwbaar scherm getoond.

De ene is opvouwbaar in het midden en de andere op twee plekken. Volgens Nokia kun je het scherm met gemak 100.000 op- en uitvouwen. Het scherm is ook nog eens 4 mm buigzaam. Ook opgevouwen blijft er beeld op het scherm.

De overgebleven Finse smartphone-fabrikant Jolla heeft een belangrijke update gedate uitgebracht voor haar Sailfish operating systeem. De telefoon ondersteunt nu 4G, bluetooth verbindingen zijn stabieler en het update van Facebook is verbeterd. In juli komt Sailfish 8 uit met nog meer functionaliteit.

Het is dan nu echt officieel. Google koopt Skybox, een bedrijf dat eigen satellieten heeft en die beelden optimaliseert, voor € 369 miljoen. De 13 satellieten kunnen in de toekomst worden gebruikt om Google’s plan om overal internettoegang te hebben te verwezenlijken.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel