Newsflash

Samsung en het Amerikaanse bedrijf Barnes & Noble, bekend van hun boekwinkels en e-reader de Nook, gaan samen nieuwe tablets ontwikkelen en verkopen. De eerste wordt de Samsung Galaxy Tab 4 Nook. Hardware komt van Samsung en de tablet wordt natuurlijk uitgerust met Nook software. De verwachting is dat deze tablet in augustus op de markt komt. Frappant detail: enige tijd geleden investeerde Microsoft € 444 miljoen in de ontwikkeling van de Nook. Nu wordt er definitief gekozen voor Android.

De omzet in de Nederlandse mobiele telefoonmarkt is met 9% gedaald in het eerste kwartaal en is uitgekomen op € 1,25 miljard. De inkomsten uit spraak en vooral SMS zijn dramatisch afgenomen. Grote winnaar is T-Mobile die haar inkomsten met 2,1% zagen stijgen. Vodafone’s aandeel ging met 0,4% omhoog, terwijl KPN – de grote verliezer – 2,5% omlaag ging. Toch zijn 48% van alle actieve simkaarten nog van KPN.

De Duitse tabloid Bild meldt dat zij van een anonieme medewerker van WhatsApp heeft gehoord dat er binnenkort een speciale tablet versie van de populaire app komt. WhatsApp zou geschikt worden gemaakt voor iOS, Android en Windows. Het is nog niet bekend hoe de verificatie gaat worden geregeld omdat verreweg de meeste tablets niet over een simkaart beschikken.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel