Newsflash

Telefónica heeft in Duitsland lopen leuren met haar mobiele telefoonfrequentie om na de overname van KPN dochter E-Plus een nieuw derde netwerk in Duitsland te kunnen laten starten. Helaas was niemand geïnteresseerd. Nu biedt Telefónica haar eigen netwerk aan en hoopt hiermee kleinere aanbieders te kunnen trekken om zo tot nog tegemoet te komen aan de eis van de Europese Commissie. De EU eist dat er minimaal drie grote aanbieders zijn in Duitsland. Ook di is weer slecht nieuws voor KPN. Gaat de overname van E-Plus niet door dan heeft het bedrijf echt een probleem. Het aandeel staat daarom op de beurs lager.

Op de Computex in Taiwan showt Microsoft nieuwe Windows Phone smartphones van nieuwe partners waaronder Blu, Prestigio en Yezz.

Wellicht zijn de toestellen van het Amerikaanse bedrijf Yezz het interessants. De Yezz Billy – inderdaad vernoemt na Bill Gates – heeft een 4,7” scherm met een resolutie van 1020 * 720. De processor is een quad-core 1,5 GHz met een 13 MP camera. Te koop voor nog geen € 229.

Microsoft meldt ook dat HTC binnenkort ook weer met een nieuwe Windows Phone komt. De HTC 8 S en 8 X waren de laatste twee, niet zo succesvolle, modellen.

Er zijn meer details naar buiten gekomen van de nieuwe BlackBerry Q30, codenaam Windermere. Deze nieuwe smartphone krijgt een quad-core 2,3GHz processor met 3 GB werkgeheugen. Het scherm, waarschijnlijk 4,3”, krijgt een resolutie van 1440 * 1440 met 480 DPI. De Windermere heeft een 13 MP en 2 MP camera.

De meest opmerkelijke feature is zonder meer het toetsenbord.  Het fysieke keyboard is relatief klein en fungeert ook als trackpad.

TomTom kondigt ADASIS toolkit aan voor bijvoorbeeld ‘adaptive’-cruise control, eco rijden en coachen en als snelheidbegrenzer. Een speciale Android app is hiervoor ontwikkeld.

In Amerika lijkt het nu de beurt aan Sprint om haar concurrent T-Mobile US over te nemen voor € 23,5 miljard. Eerder keurden de autoriteiten een deal met AT&T nog af. Sprint is de derde operator, na AT&T en Verizon, in Amerika en nu nog net even groter dan T-Mobile.

Uit Amerika komen berichten dat Amazon haar lang verwachte 3D-smartphone op 18 juni in Seattle gaat aankondigen. De Kindle telefoon krijgt een 4,7” scherm met een resolutie van 1080 * 720, een Snapdragon quad-core processor met 2 GB werkgeheugen en de speciale 3D software. Het toestel lijkt vijf kleine webcams te krijgen voor speciale 3D-effecten. Amazon hint zelf in deze video naar het toestel.


Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel