Newsflash

Nog dit jaar komt Skype met een real-time vertaalservice. De app gaat ‘Skype translator’ heten. Nog niet bekend of de app gratis wordt.

In het derde kwartaal van 2014 komen er een groot aantal nieuwe Windows tablets op de markt. Lenovo, Acer en Asus hebben al aangekondigd met een nieuwe Windows 8.1 tablet inclusief Microsoft Bing te komen. Zoals bekend heeft Microsoft de licentie fee afgeschaft voor tablets kleiner dan 9”. Groot probleem voor Microsoft blijft het relatief kleine aantal beschikbare apps.

TomTom gaat samen met haar Chinese partner AutoNavi verkeersinformatie aan Audi in China leveren. Voorlopig alleen nog voor de A3 maar daarna ook voor andere Audi modellen.

Nog wat details over de overname van Beats Electronics door Apple:

  • Beats Music blijft beschikbaar voor Windows Phone en Android. Dit is de eerste keer dat Apple apps van derde partijen ondersteunt
  • Beats Music, een soort Spotify, heeft 250.000 betalende gebruikers
  • De twee oprichters van Beats gaan werken voor Apple en daar zoveel mogelijk tijd aanbesteden

Het aandeel Apple heeft nauwelijks gereageerd op dit bericht en sloot 1,82% hoger.

De CEO van BlackBerry, John Chen, geeft zichzelf 80% kans dat hij in staat is zijn bedrijf van de ondergang te redden. Hierbij speelt hardware een belangrijke rol. Wellicht dat BlackBerry toch gewoon Android toestellen gaat maken. De beurs is opgetogen op dit bericht en het aandeel BlackBerry steeg gisteren bijna 7% in New York.

Otterbox, maker van ruggedized accessoires, gaat nog nauwer samenwerken met Ingram Micro Mobility. Hiervoor hebben beide bedrijven een vernieuwd globaal distributiecontract getekend.

HTC is in China gekomen met een goedkope versie van de HTC One (M8). Dit toestel gaat Ace heten en is gemaakt van plastic. Daarnaast lijkt het toestel niet de duo-camera’s te krijgen. Het toestel krijgt een 2,5 GHz processor en een 13 MP camera.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel