Newsflash

Voor € 470 kun je nu een Apple iPhone 5C 8 GB in India kopen. Ooit dacht men nog dat de iPhone 5C als een soort budget iPhone ging worden maar dat is er nooit echt van gekomen. De goedkoopste iPhone in Nederland is de 4S 8 GB die voor € 399 gekocht kan worden. De iPhone 5C 8 GB kost bij ons nog altijd € 549.

In Korea gaat de nieuwste smartphone van LG de G3 € 465 online kosten. We weten dat dit 5,5” toestel een Snapdragon 801 processor met 3 GB geheugen krijgt en een 13 MP camera. Ook ondersteunt de G3 draadloos opladen.

Er zijn geruchten dat Samsung en Apple praten over een oplossing voor hun patentenruzie. Nu vraagt Apple in Amerika echter aan de rechter om de laatste uitspraak waarbij Apple een schadevergoeding kreeg toegewezen van € 87 miljoen ook toe te passen op andere oudere toestellen van Samsung. Deze worden nu niet meer verkocht maar in het verleden heeft Apple wel door het patenten misbruik van Samsung schade geleden.

De processorenfabrikant NVIDIA, bekent van haar Tegra processoren, trekt zich terug uit het smartphone-segment. De prijserosie heeft het bedrijf gedwongen om dit besluit te nemen.

Is dit een foto van een LED achtergrondverlichtingcomponent dat Apple nodigt heeft voor het 4,7” scherm van hun nieuwe iPhone 6?

Er gaan geruchten dat Samsung werkt aan een smartwatch waar je ook mee kunt bellen. De huidige generatie digitale horloges zijn allemaal eigenlijk een verlengstuk van je smartphone en moeten hier dus altijd mee verbonden zijn.  Of het waar is? Er zijn nu al verscheidene slimme horloges van Chinese makelij waar een simkaart in kan. Een ding hebben al deze smartwatches gemeen: ze zien er stuk voor stuk niet uit. O ja de smartwatch gaat Gear Solo heten en komt misschien al in juni op de markt.

De geplande overname van Beats door Apple gaat langer duren dan verwacht. De opschepvideo van Dr. Dre waarin hij dronken gilde dat hij de eerste Hip-hop miljardair te wereld werd, heeft Apple mogelijk op andere gedachten gebracht. Vandaar dat er nu even pas op de plaats wordt gemaakt.

Er is informatie gelekt voor een mogelijke opvolger van de Nokia’s Android smartphone de X. De nieuwe X2 is qua specificaties bijna gelijk alleen krijgt dit toestel een iets groter scherm en een iets snellere processor. Het blijft echter een entry-level smartphone.

Wereldwijd gebruikt 20% van iedereen die toegang heeft tot internet WhatsApp. Maar er zijn nogal wat verschil. Zo is dit percentage in Spanje bijvoorbeeld 45% terwijl in Amerika WhatsApp met 3% duidelijk achter blijft. Daar is het ouderwetse SMS-en veel populairder maar ook iMessage en BBM.

Op de meeste high-end smartphones kom je Gorilla Glass van het bedrijf Corning tegen. Dit is het glazen component dat over het echte scherm ligt en het geschermd. Apple staat over naar de concurrent en gaat ‘Sapphire’ beschermglas gebruiken. Het lijkt nu dat ook Samsung en LG deze overstap gaan maken. Sapphire is dunner, sterker en beschermd beter tegen krassen maar ik fors duurder dan Gorilla Glass.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel