Newsflash

BlackBerry is op overnamepad volgens hun Europese MD Markus Müller. Hierbij moet gedacht worden aan acquisities in voor de zogenaamde ‘enterprise’-markt. Mobile device management is een gebied waar BlackBerry wil groeien.

Apple en Google staan verder onder druk omdat zij zogenaamde ‘in-app’-aankopen toestaan. In Italië zijn de autoriteiten met een onderzoek gestart naar mogelijke misleiding. Consumenten worden lekker gemaakt met een gratis spelletje maar dat blijkt in de realiteit net even anders te zijn. Vooral ouders hebben geklaagd omdat kinderen vooral het slachtoffer van deze praktijken lijken te zijn.

Qualcomm, de maker van onder andere high-end procesoren voor smartphones, komt op korte termijn met een nieuwe chipset voor wearables. Alleen MediaTek heeft op dit moment een zogenaamde System-On-Chip beschikbaar voor dit segment. Een SOC is een IC dat alle componenten van een computer, smartphone, tablet of ander elektronica in één chip combineert. Hierdoor kunnen apparaten steeds kleiner en goedkoper worden. Opnieuw een duidelijke indicatie dat wearables een serieuze markt aan het worden is.

Sony is begonnen met de uitrol van Android 4.4 KitKat naar de Xperia Z, Zl, ZR en Tablet Z. In juli komt er een update naar Android 4.4 voor de Xperia T2 Ultra, E1 en de M2.

Vijf ex-medewerkers van het Chinese Foxconn, onder andere de assembleur van de iPhone, zouden voor meer dan € 4 miljoen aan steekpenningen hebben ontvangen van leveranciers. In ruil moesten zij er voorzorgen dat Foxconn bij die bedrijven componenten kocht. Wereldwijd werken er bij Foxconn 1 miljoen mensen en het is hiermee het grootste elektronicabedrijf ter wereld.

Vreemd verhaal van ZTE. Hun nieuwe phablet, de Nubia X6, was binnen precies 9,8 seconde uitverkocht. ZTE verkoopt de X6 alleen online en kopieert hiermee Xiaomi. Maar goed hoeveel smartphones ZTE binnen de tien seconde nu verkocht heeft maakt het bedrijf niet bekend. Consumenten in China krijgen opnieuw de kans op 27 mei als ZTE de volgende batch verkoopt. Voor € 351 krijg je een 6,4” toestel met een resolutie van 1920 * 1080, octo-core processor met 3 GB werkgeheugen en een 13 MP camera. Niet slecht.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel