Newsflash

Vorig jaar heeft Apple 13% meer iPads verkocht dan een jaar eerder. Dit was een grote tegenvaller voor Apple omdat het aantal verkochte niet-Apple tablets groeide met 78%.

Het bekende ai.type toetsenbord voor Android smartphones heeft een update gekregen. Met meer dan 15 miljoen gebruikers is het al een bijzonder succesvol alternatief toetsenbord. Zo beschikt het toetsenbord over maar liefst 800 Emoji-karakters, heeft het een ingebouwde rekenmachine en kan de gebruiker heel eenvoudig standaard antwoorden kopiëren. Te downloaden via Google Playstore.

Samsung komt op 12 juni met een nieuwe tablet. Het lijkt of het bedrijf dan voor het eerst de Galaxy Tab S tablet aan de pers gaat tonen in New York. Het zou gaan op een grote tablet met een dito resolutie en super AMOLED scherm.

Er lijkt toch wat uitstel te zijn in de potentiële overname van Beats door Apple. Waarom er vertraging is opgetreden is niet bekend. Analisten vragen zich af waarom Apple bereid is om € 2,34 miljard te betalen voor een bedrijf dat kwalitatief slechte dure high-end koptelefoons maakt en dat een nog niet succesvolle muziekstreamingsdienst heeft.

53,1% van het smartphone internetgebruik gaat via een Apple iPhone. Android doet het met 44,5% net iets minder goed. Overige besturingssystemen genereren nagenoeg geen internetgebruik.

Zoals al eerder gemeld is het Chinese bedrijf Xiaomi, erg succesvol in China met de verkoop van smartphones, vandaag met een tablet gekomen, de Mi Pad. De naam lijkt verdacht veel op iPad. Maar goed dat ter zijde.

De Mi Pad is een 7,9” tablet met een resolutie van 2048 * 1536 en is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. Er zijn twee versies. Een met 16 GB en de andere met 64 GB externe opslag. Prijs voor de 16 GB tablet komt op rond de € 175. Wanneer komt Xiaomi eindelijk naar Nederland?

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel