Newsflash

Het lijkt dat de Samsung Galaxy S5 beter in Amerika verkoopt dan haar voorganger de S4. Op basis van internet-data komen de onderzoekers van Chitaka tot de conclusie dat 25 dagen na introductie de S5 4,3% van al het smartphone internetverkeer genereert. Bij de S4 was dit na 25 dagen 2%. Fors meer dus voor de S5.

Voor het eerst sinds de beursgang in 1998 van het Nederlandse navigatiebedrijf AND keert het bedrijf dividend uit. Aandeelhouders ontvangen per aandeel € 0,10.

In Engeland heet ZTE hun eerste Firefox OS smartphone op de markt gebracht. Voor € 85 is dit toestel alleen via EBay te koop. De telefoon heeft een 4” scherm en heeft een dual-core 1,2 GHz processor. De camera is 3 MP. Firefox gaat ook samenwerken met LG, Huawei en chipmaker Qualcomm.

Symphony Teleca heeft navigatie-software uitgebracht voor de Samsung Gear 2. De app maakt gebruik van gegevens van Nokia’s Here. De app moet zowel op je telefoon als op de smartwatch geïnstalleerd worden. Daarna is het simpel. De route wordt berekend op je telefoon en de navigatie-instructies zie je op het digitale horloge.

Bronnen in Taiwan melden dat Apple al in augustus met een nieuwe iPhone komt. De nieuwe iPhone 6, met een scherm van 4,7”, komt dan een maand eerder dan verwacht. In september zou volgens deze bron een grotere iPhone met een scherm van 5,5” op de markt komen.

De Chinese fabrikant Xiaomi gaat vanaf 20 mei haar spotgoedkope smartphones ook in Maleisië verkopen.

De Mi3 gaat worden verkocht voor nog geen € 200. Hiervoor krijg je een 5” scherm met een resolutie van 1920 * 1080 en een quad-core 2,3 GHz processor met 2 GB werkgeheugen. Een 13 MP camera en de nieuwste Xiaomi interface draaiend op Android 4.4 KitKat.

Sommige high-end smartphones van Motorola, Sony en Samsung zijn bestand tegen vocht. Er lijkt nu een trend te komen dat ook in het middensegment meer en meer telefoons vochtbestand zijn. Dat is goed nieuws voor consumenten. Immers vochtschade is vaak een oorzaak van het uitvallen van telefoons en lastig te verhelpen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel