Newsflash

Je kunt nu zowel aan de Franse als Engelse kant in de kanaaltunnel gewoon blijven bellen en surfen tijdens de oversteek. Passagiers kunnen nu nog alleen gebruik maken van 2G en 3G van Vodafone en EE maar O2 wordt hier snel aan toegevoegd.

Na het bericht gisteren dat Vodafone exclusief een gouden HTC One (M8) gaat verkopen, kunnen wij nu berichten dat HTC ook met een fel roze One gaat komen.

Afwachten of dit toestel ook naar Nederland gaat komen.

Motorola, nu onderdeel van Lenovo, komt met een nieuwe smartphone, de Moto E. Het toestel krijgt een 4,3” scherm met een resolutie van 1280 * 720. De dual-core 1,2 GHz heeft de beschikking over 1 GB werkgeheugen. Het toestel is met zijn 6,2 mm erg dun en krijgt een 5 MP camera. Verwachte prijs is rond de € 80.

Op 20 mei in New York houdt Microsoft een bijeenkomst over hun tablet de Surface. Er gaan geruchten dat het bedrijf komt met de Surface Mini. Deze 7” of 8” tablet moet de concurrentie aangaan met de Apple iPad Mini.

Bronnen uit China melden dat Samsung minder componenten heeft besteld bij haar toeleveranciers dan verwacht. Andere smartphone-fabrikanten hebben relatief meer onderdelen orders geplaatst. Het is niet bekend wat hiervoor de reden is. Vooral entry-level smartphones zijn hiervan de dupe. Samsungs marktaandeel steeg licht vorig kwartaal en de analisten verwachten een slecht kwartaal voor Samsung.

Hoewel niet bekend heeft Google al een concurrent voor Glass en dat is Epson. Nu komt Epson met een nieuwe digitale bril, de Moverio BT-200 smart Glass. Maar of Google over deze bril zich zorgen hoeft te maken? Allereerst is het ontwerp niet echt modern. Daarnaast draait de bril op Android 4.0 en moet de bril minstens een keer per dag worden opgeladen.

De Epson glass krijgt een ingebouwde gyroscoop, magnetisch kompas en een versnellingsmeter. De slimme bril is verder uitgerust met Bluetooth, Wifi en Dolby Mobile Sound geluidsysteem. Wel kost de bril slechts US$ 699 (€ 503) en dat is fors minder dan de US$ 1.500 die Google nog voor Glass vraagt.

In Amerika is Apple nu na Amazon de grootste online winkelier en is hiermee Staples voorbij gegaan. Het gat met Amazon is wel groot. Amazon wist vorig jaar een online omzet van US$ 67,8 miljard (€ 48,5 miljard) te realiseren.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel