Newsflash

Nokia is hard bezig om cash te genereren. De laatste grote Europese assemblagehal voor mobiele telefoons in het Finse Salo, wordt gedeeltelijk verkocht aan Orion dat er medicijnen gaat maken. Nokia’s hoofdkantoor in Espoo staat nog steeds te koop.

Hoewel Samsung ontkent lijkt het toch alsof de Koreanen minder schermen aan Apple gaan leveren. Vooral LG display profiteert hiervan. De nieuwe iPad mini en de iPad 4 worden met LG schermen uitgerust.

Apple sloot gisteren in New York ruim 1% lager omdat analisten niet zeker weten wat Apple’s cijfers gaan brengen die naar beurs worden gepubliceerd. Ook componentenleveranciers zoals Cirrus Logic, Broadcom en Sandisk sluiten lager.

De muziekdienst Pandora sloot op dezelfde beurs ruim 14% lager na het nieuws dat Apple in het eerste kwartaal van 2013 een vergelijkbare Internet radio dienst gaat aanbieden.

Zowel tablets als smartphones gaan op 1 januari 2013 in prijs omhoog door de aangekondigde thuiskopieheffing. De hoogte van de heffing is gebaseerd om het geheugen van de apparaten. Is de opslag groter dan 16 Gb dan is de heffing € 5. Bij een lager aantal Gb’s moet de consument € 2,50 afdragen.

De nieuwe Microsoft Surface is gemiddeld getest door de diverse bladen in de USA. Gemiddeld testresultaat is 7,5. Vooral de app store krijgt er van langs. Nogal lang niet af en te weinig apps op dit moment.

Klanten in 26 landen kunnen vanaf vandaag via de Apple online store de nieuwe iPad mini en iPad 4 bestellen. Voor de verandering kan dat ook al meteen voor Nederlandse klanten. Eerste levering is nog niet bekend maar gaat niet lang op zich wachten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel