Newsflash

Wij brachten al eerder het bericht dat BlackBerry haar onroerend goed in Canada ging verkopen. Vandaag komt de bevestiging dat BlackBerry voor ruim € 200 miljoen haar kantoren heeft verkocht. Wel wordt een gedeelte weer gehuurd. BlackBerry heeft hard cash nodig omdat ze binnen enkele maanden geen vrije geldstroom meer heeft.

Nokia heeft een fonds van € 72 miljoen opgericht om geld te stoppen in bedrijven die oplossingen ontwikkelen voor zogenaamde ‘connected cars’. Het doel is om Nokia Here een belangrijkere plaatst te geven in de markt van zogenaamde ‘zelf rijdende auto’s. Op dit moment is Google de dominante speler in dit segment.

Volgens onderzoek van eMarketer heeft in 2014 31,3% van de Europeanen een tablet. Hetzelfde onderzoek meldt dat volgend jaar in Engeland meer dan 50% van de ondervraagden minimaal één keer maand op een tablet werkt.

Italië loopt duidelijk achter in het tablet gebruik. In 2018 is de penetratie daar nog steeds slechts 30,3%. Nederland ligt volgens ons op het Engelse niveau.

Het lijkt dat Nokia haar navigatie-app Here ook gaat uitbrengen op Android en iOS. Dit blijkt uit een personeelsadvertentie die de Finnen recent hebben geplaatst.

Apple lijkt vol in te zetten op de gezondheids- en fitness-markt. Hiervoor heeft het de laatste maanden allerlei experts in dienst genomen. Het is de verwachting dat Apple’s iWatch al vol zit met gezondheids- en fitness foefjes. Daarnaast heeft Apple een patent gekregen op een slimme oordop die bijvoorbeeld stappen telt en bewegingen van je hoofd bijhoudt.

Samsung komt een nieuwe generatie tablets, die zij Galaxy Tab S gaan noemen. Volgens geruchten werkt Samsung aan een 8,4” en 10,5” tablet met een spectaculaire resolutie van 2560 * 1600. Daarnaast krijgt de tablet een vingerafdrukscanner en een 64-bits octo-core processor met 3 GB werkgeheugen.

Stel je gebruikt Google search om iets te zoeken dat je wilt kopen. Google heeft hun Now applicatie zo aangepast dat wanneer je in de buurt bent van een winkel die dat item op voorraad heeft, je automatisch hiervoor wordt gewaarschuwd. Wel moet je de laatste Google search hebben geïnstalleerd.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel