Newsflash

Ingram Micro wil ook buiten de USA een sterke speler worden in de recycle-markt. Dit blijkt uit hun overname in Canada van GMP. GMP is de grootste recycler in Canada en daarnaast ook een sterke speler in ‘reverse logistics’ en mobiele telefoon reparatie. Telebeeld heeft al eerder gemeld dat ook in Europa Ingram Micro de recycle-markt op wil gaan.

HTC komt op korte termijn met de HTC One (M8) mini, die overigens HTC One mini 2 gaat heten. Het toestel krijgt een 4,2”scherm met een resolutie van 1080 * 720 en een quad-core 1,4 GHz processor met 1 GB geheugen. Het externe geheugen is 16 GB  en de camera is 13 MP. Volgens de geruchten start de verkoop nog deze maand in de volgende kleuren:

In Indonesië is BlackBerry begonnen met de verkoop van de Z3.

Tot 12 mei kost de BlackBerry Z3 € 102. En dat is verreweg de goedkoopste BB10 smartphone ooit.

Steve Ballmer heeft sinds kort meer aandelen Microsoft dan Bill Gates. Ballmer bezit nu 333 miljoen aandelen en Gates 330 miljoen. Gates verkoopt ieder kwartaal 20 miljoen Microsoft-aandelen om hiermee zijn stichting financieel te blijven ondersteunen.

Apple heeft LuxVue overgenomen. Dit is een start-up dat verschillende patenten bezit op het gebied van energiearme schermen die gebruik maken van micro-LEDs. Apple is al jaren bezig om hun iPhones langer te laten werken met steeds kleinere accu’s. LuxVue gaat hen hierbij nu helpen.

TomTom’s grootste concurrent Garmin heeft haar eerste kwartaalcijfers bekend gemaakt. De omzet ging met 10% omhoog naar € 420 miljoen.

Garmin heeft een prima brutomarge van 57% gerealiseerd dat 5% hoger is dan twaalf maanden eerder. Ook de nettowinst per aandeel is gestegen naar bijna € 0,40 per aandeel.

T-Mobile USA is hard op weg om het derde grootste netwerk in Amerika te worden. Het heeft in het eerste kwartaal 1,3 miljoen nieuwe abonnementen gekregen. Maar het binnen halen van deze nieuwe klanten heeft wel ruim € 75 miljoen gekost waardoor het nettoverlies is uitgekomen op in totaal € 109 miljoen. AT&T en Verizon zijn nog substantieel groter dan T-Mobile maar het bedrijf is Sprint bijna voorbij.

Huawei ’s oprichter Ren Zhengfei meldt in een interview met het Engelse blad The Financial Times dat het nooit een echt beurs genoteerd bedrijf gaat worden en dat zij vooral fors in Europa gaan investeren. Huawei wil op termijn weer naar Amerika maar dan kan veel beter als een ‘Europees’ bedrijf. Zhengfei onderstreept nog eens dat niet zijn bedrijf spioneert maar de Amerikaanse overheid zelf, zoals blijkt uit de gelekte documenten van Edward Snowden.

In Amerika is een anti-kartel rechtszaak gestart tegen Google. De indieners menen dat Google via geheime clausules in hun Mobile Application Distribution Agreement de prijs voor mobiele telefoons en tablets onnodig hoog wordt gehouden. Immers fabrikanten kunnen niet zelf bepalen welke software er op hun apparaten gezet wordt, omdat Google dit bepaalt.

Telefónica werkt samen met de Europese Commissie om te zien wat zij allemaal moet doen om E-Plus in Duitsland te kunnen overnemen van KPN. Zo wil Telefónica sommige van haar frequenties gaan openzetten voor concurrenten.  De EU had van Telefónica geëist voor 5 mei met aanpassingen te komen. Op 23 juni wordt het lot van E-Plus door de EU bepaald. Nog even zweten voor KPN dus.

Loopt Swatch te hard van stapel of weet het Zwitserse bedrijf iets dat wij nog niet weten? Het bedrijf laat weten juridische actie tegen Apple te overwegen over de merknaam iWatch. Volgens Swatch lijkt deze teveel op iSwatch, een merknaam van Swatch. Bekend is dat Apple de naam iWatch in meerdere landen heeft laten registreren.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel