Newsflash

Het nieuwe Nokia is zojuist met haar eerste kwartaalcijfers gekomen. Dus voor het eerst zonder de mobiele telefoons. Nokia HERE – de navigatietak en het vroeger Navteq, realiseerde een omzet van € 185 miljoen en dat is in vergelijking met 12 maanden eerder een groei van 13%. Nokia’s totale omzet daalde met 15% naar € 2,7 miljard. Volgens verwachting is Rajeev Suri aangesteld als de nieuwe CEO en de opvolger van Stephen Elop die naar Microsoft is overgestapt.

Vandaag komt Twitter met haar kwartaalcijfers. Analisten en beleggers zijn niet gerust. Sinds februari van dit jaar is het aandeel Twitter al met 40% gedaald. De verwachting is dat het aantal actieve gebruikers maar licht is gestegen. Twitter moet met iets nieuws komen.

Het geplaagde HTC heeft een nieuwe CFO Edward Wang. De officiële aankondiging volgt op korte termijn. De huidige CFO, Chang Chialin, richt zich meer op de verkoop van HTC smartphones. Eerder kwam al het bericht dat HTCs ontwerper Scott Croyle weggaat bij het bedrijf.

Het Engelse netwerk EE – joint-venture van Orange en T-Mobile, heeft haar kwartaalcijfers bekend gemaakt. Het aantal prepaid-klanten is geslonken maar daar staat een groei van 889.000 4G-abonnementen tegenover. Hun mobiele omzet daalde licht naar € 1,68 miljard.

Acer wil in 2014 10 miljoen smartphones en tablets verkopen. Vorig jaar heeft Acer 1,5 miljoen smartphones verstuurd en 6 miljoen tablets. Er komen dit jaar 10 nieuwe smartphones en drie nieuwe tablets.

Apple prepareert haar aandelen terugkoopprogramma. In totaal is hiervoor bijna € 65 miljard beschikbaar. Apple heeft in principe voldoende geld maar nogal wat cash staat in het buitenland. Als Apple dat gaat gebruiken moet er eerst 35% belasting over betaald worden. Het bedrijf geeft er daarom de voorkeur aan om via obligaties extern geld aan te trekken.

De camera van de nieuwe Samsung Galaxy S5 werkt niet altijd goed. Na een nogal cryptische melding werkt de camera niet meer. Samsung geeft toe dat dit inderdaad bij een klein aantal gebruikers het gevallen is. De aansturing van de camera – door complicatie in de ROM - werkt dan niet meer. Dit probleem is inmiddels bij nieuwe S5 toestellen verholpen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel