Newsflash

Navigatiebedrijf TeleNav heeft in Amerika hun contract met Ford verlengd tot december 2017. Ford is verreweg de belangrijkste klant van TeleNav en genereert meer dan 50% van hun omzet.

Microsofts CEO Nadella wil heel snel groeien met Windows Phone. Daarom hoeft er ook geen licentie meer betaald te worden als het OS gebruikt wordt in smartphones en tablets met een scherm kleiner dan 9”. Ook heeft Microsoft erg veel interesse in wearables. Wellicht komen zij binnenkort ook in deze categorie met eigen producten uit.

In Taiwan heeft Huawei de Honor 3C gelanceerd. De Honor 3C heeft een 1,3 GHz quad-core processor met 2 Gb werkgeheugen. Het 5” scherm heeft een resolutie van 1280 * 720 en een 5 MP camera. Met zijn prijs van nog geen € 120 gaat het direct de concurrentie aan met Xiaomi.

Voorlopig gaat Lenovo door met twee merken. In Amerika en West-Europa wordt Motorola gebruikt in de rest van de wereld Lenovo. In het eerste kwartaal van dit jaar heeft het bedrijf 13,5 miljoen Lenovo smartphones verkocht en 6,5 miljoen onder de naam Motorola. Het is Lenovo’s doel om dit jaar 80 miljoen telefoons te verkopen en zij liggen met op schema met de 25% die tot nu toe is gerealiseerd.

Apple erkent dat er een probleem kan zijn met de aan/uit-knop van sommige iPhone 5 toestellen. Heb je een probleem dan vervangt Apple de knop gratis. Je kunt je toestel inleveren bij een netwerk een Apple winkel of servicepunt. Hoe werkt het?

Vervangingsprogramma voor de sluimerknop van de iPhone 5

Apple heeft vastgesteld dat het mechanisme van de sluimerknop op een klein deel van de iPhone 5-modellen kan stoppen met werken, of met onderbrekingen werkt. iPhone 5-modellen die tot en met maart 2013 zijn gemaakt, kunnen dit probleem vertonen.

Apple vervangt kosteloos het mechanisme van de sluimerknop op de iPhone 5-modellen die dit probleem vertonen en die een serienummer hebben dat in aanmerking komt.

De sluimerknop bevindt zich aan de bovenkant van uw iPhone 5: Afbeelding van de sluimerknop op de iPhone 5

In aanmerking komen

Als de sluimerknop niet goed werkt, geeft u het serienummer van uw iPhone 5 hieronder op om na te gaan of die in aanmerking komt voor dit programma.

Bekijk het gedeelte Vervangingsproces voor de volgende stappen.

Het serienummer van uw iPhone is gemakkelijk te vinden.Kom te weten hoe.

Opmerking: als de sluimerknop van uw iPhone 5 dit probleem niet vertoont en/of als u een serienummer hebt dat niet in aanmerking komt, hoeft u op dit moment niets te doen.


Procedure voor vervanging

Er kan vanaf 2 mei 2014 gebruik worden gemaakt van het vervangingsproces.

Het vervangen van het mechanisme voor de sluimerknop gebeurt in een Apple-reparatiecentrum. U kunt uw iPhone op twee manieren naar het reparatiecentrum sturen: door het te brengen of door het via de post te versturen. Zie hieronder voor meer informatie. Het vervangen neemt ongeveer 4 - 6 dagen in beslag vanaf het moment dat uw iPhone is ontvangen door het reparatiecentrum tot aan het moment dat deze naar u wordt teruggestuurd. Uw iPhone wordt voorafgaand aan het onderhoud onderzocht om te controleren of die in aanmerking komt voor dit programma en of die anderszins goed werkt. Voordat u uw iPhone opstuurt naar Apple voor onderhoud, moet u een reservekopie maken van al uw gegevens. Ook moet u al uw inhoud en instellingen wissen.

Opmerking: als uw iPhone 5 beschadigd is en bijvoorbeeld een gebarsten scherm heeft dat het vervangen van de sluimerknop verhindert, moet dat probleem eerst worden opgelost voordat de sluimerknop kan worden vervangen. In bepaalde gevallen kunnen kosten in rekening worden gebracht voor de reparatie.

Het verzenden van uw iPhone 5 naar een Apple-reparatiecentrum

 • Afgeven 
  • Breng uw iPhone 5 naar een deelnemende provider: een Apple Store of een erkende Apple-serviceprovider.
  • Uw iPhone wordt onderzocht om na te gaan of die in aanmerking komt. Vervolgens wordt de iPhone opgestuurd naar het lokale Apple-reparatiecentrum.
  • U ontvangt een bericht als uw iPhone kan worden opgehaald.

  Als u een leentoestel nodig hebt tijdens het onderhoud aan uw iPhone, hebben deelnemende Apple Stores iPhone 5-modellen (alleen 16 GB) beschikbaar.

  Opmerking: om gebruik te maken van deze optie moet u een Apple Store of een erkende Apple-serviceprovider bezoeken en geen draadloze aanbieder.

 • Inzenden 
  • Bel Apple en vraag of een gefrankeerde doos naar u kan worden opgestuurd. Hiermee kunt u uw iPhone versturen naar het lokale Apple-reparatiecentrum.
  • Uw iPhone wordt onderzocht door het reparatiecentrum om na te gaan of die in aanmerking komt.
  • Na het onderhoud ontvangt u uw iPhone via de post weer terug.

Het programma dekt iPhone 5-modellen gedurende twee jaar na de eerste detailhandelverkoop van het apparaat.

Na ons bericht dat Nike stopt met de ontwikkeling van eigen Wearables komt nu het bericht van Nike dat het verder gaat met Apple in deze productcategorie. Nike speculeert over NikeFuel integratie in Apple’s nieuwe iWatch.

Google gaat vol inzetten op ‘Google Everywhere’. Dit in een poging om de strijd aan te gaan met de digitale assistent van Apple Siri en Microsoft Cortana.

Spraakgestuurde zoekopdrachten wordt het hart van Everywhere. Maar ook kun je de woorden ‘OK Google’ gebruiken om je smartphone te gaan bedienen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel