Newsflash

Vandaag wordt de overname van Nokia door Microsoft afgerond. Eerder kwamen wij met het bericht dat de overname-deal was aangepast en dat onder andere Nokia’s fabriek in Zuid-Korea niet werd verkocht. Zoals bekend hebben de belastingautoriteiten in India beslag gelegd de productiefaciliteit daar. Nu lijkt het erop dat deze fabriek ook in het bezit van de Finnen blijft en dat Microsoft via een aparte service-overeenkomst gebruik gaat maken van deze capaciteit.

Op 7 mei komt volgens verwachting Huawei uit met de nieuwe Ascend P7. Dit kan wel eens een ultradunne smartphone worden die minder dan 7 mm dik gaat worden. De processor wordt mogelijk een quad-core 1,8 GHz. Het 5” scherm heeft een resolutie van 1920 * 1080 en de P7 krijgt een 13 MP en een 5 MP camera. Nog even geduld.

46,2% van de mensen die een nieuwe HTC One (M8) kocht, had hiervoor ook al een HTC. Dit blijkt uit onderzoek. HTC-gebruikers lijken dus een grote merkentrouw te hebben. Traditioneel scoort Apple hierop altijd heel hoog. Eerder onderzoek wees uit dat 38% van de Samsung Galaxy S5 hiervoor ook een Samsung had. HTC doet het dus goed. Maar om te kunnen groeien moet HTC ook nieuwe klanten aantrekken.

De beurs heeft positief gereageerd om de kwartaalcijfers van Apple. Gisteren sloot het aandeel 8,2% hoger dan een dag eerder.

Langzaam maar zeker kruipt het aandeel weer naar de US$ 600 grens. De voorgestelde aandelensplitsing en de verhoging van het dividend spelen natuurlijk ook mee.

Microsoft heeft een redelijk eerste kwartaal achter de rug. De omzet bleef onveranderd in vergelijking met vorig jaar op US$ 20,4 miljard. De nettowinst kwam wel 7% hoger uit dan 12 maanden eerder. De cijfers van Nokia zijn nog niet meegenomen.

De omzet van Facebook is met maar liefst 40% gegroeid en is in het eerste kwartaal uitgekomen op US$ 2,5 miljard. De nettowinst bedroeg US$ 642 miljoen. 59% van de omzet kwam uit mobiele advertenties. Facebook messenging heeft nu 200 miljoen actieve klanten.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel