Newsflash

TomTom maakt bekend TomTom Telematics – voorheen TomTom Business Solutions – nu 28.000 klanten en heeft en ruim 350.000 auto’s een abonnement hebben op hun Fleet Management-software. Deze auto’s rijden gezamenlijk iedere dag 60 miljoen kilometers. Volgens TomTom een groei van 38% in vergelijking met vorig jaar. Belangrijk nieuws voor TomTom omdat abonnementen iedere maand weer geld opleveren.

Het lijkt wat minder goed te gaan met de verkoop van Apple iPhones bij werelds grootste netwerk China Mobile. In de vier maanden na de lancering van 4G heeft China Mobile 2,79 miljoen abonnementen verkocht. Drie maanden geleden is het bedrijf begonnen met de verkoop van iPhones. Natuurlijk is niet ieder 4G-abonnement een iPhone dus kun je concluderen dat het nog geen storm loopt met de iPhone in China.

MVNOx heeft het licht gezien. Dit is een wereldwijde belangenvereniging van MVNOs en hieraan verbonden bedrijven zoals bijvoorbeeld softwareleveranciers. Het doel van MVNOx is natuurlijk om de belangen van de aangesloten MVNOs zo goed mogelijk over de bühne te krijgen. Er zijn nog niet zo heel veel leden. De bekendste voor ons is Truphone.

Het lijkt dat de smartband van Samsung, de Samsung Gear Fit, het redelijk doet. Binnen tien dagen is de eerste productie van 250.000 stuks al uitverkocht en Samsung is nu bezig de productie op te schroeven. De Gear Fit kost in Nederland rond de € 199. De Gear Fit heeft een eigen besturingssysteem (Tizen) en is eigenlijk een soort uitbreiding van je smartphone. Een negatief punt willen wij nog wel noemen. Het repareren van de smartband is erg kostbaar vooral omdat het licht gebogen schermpje (1,85”) aan het chassis is gelijmd.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel