Newsflash

Google overweegt om met de Amerikaanse concurrentiewaakhond FTC een schikking te treffen. Het bedrijf wordt beschuldigd van oneerlijke licentie-overkomsten met concurrerende mobiele telefoonfabrikant. Volgens FTC beschikt het over interne Google informatie waar dit door werknemers wordt bevestigd.

Het Chinese bedrijf Onyx komt mogelijk uit met een smartphone die gebruikt gaat maken van een e-inkscherm. Dit type scherm wordt ook bij e-readers gebruikt is vooral energiezuinig. Grote nadeel is dat bij iedere schermwisseling het scherm kortstondig helemaal verkleurd. Niet ideaal dus voor een telefoon.

Het aandeel Google blijft dalen. Vooral de achterblijvende advertentie-inkomsten en het slechte resultaat van Motorola zijn hier de oorzaak van. Eerder deze week werd de handel in Google nog stopgezet omdat de resultaten vroegtijdig uitkwamen.

Samen met Samsung heeft Google een nieuwe poging gedaan om een Chromebook (netbook dat draait op een soort Android Chrome) succesvol te maken. De computer gaat minder dan US$ 250 kosten maar lijkt nu al voorbij te worden gestreefd door tablets.

De nieuwe iPad mini van Apple wordt waarschijnlijk om 23 oktober aangekondigd om vervolgens vanaf 2 november verkocht te gaan worden. Daarnaast zijn er geruchten dat de iPad niet meer gemaakt gaat worden en dat er een nieuwe iPad uitkomt met de nieuwe lightning adapter van Apple.

RIM’s CEO Thorsten Heins heeft een open brief geschreven waarin hij verklaart dat BlackBerry er alles aan gaat doen de huidige gebruikers te behouden en degenen die zijn weggelopen weer terug te halen. Volgens Heins zijn er nu ruim 80 miljoen gebruikers wereldwijd. Om meer support in Canada te krijgen heeft RIM hun nieuwe operating system BB 10 alvast aan lokale politici laten zien.

HTC, Samsung en Huawei (de Ascend W1)komen op korte termijn met nieuwe Windows 8 Phone toestellen uit die waarschijnlijk allemaal goedkoper zullen worden dan Nokia’s toestellen. Nokia zit hier niet mee en zegt dat alle aandacht voor het nieuwe OS hen meer klanten gaat opleveren.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel