Newsflash

Samsung komt samen met Amazon met een speciale e-reader Kindlare app ontwikkeld voor Samsung Galaxy smartphones, die draaien op Android 4.0 of hoger. Samsung Book Deal komt iedere maand met vier gratis e-books waarvan er naar keuze één kan worden gedownload. De app komt later deze maand uit in 90 landen. Het is nog niet bekend of deze Kindle for Samsung applicatie ook beschikbaar komt voor Nederlandse Samsung bezitters.

Apple komt binnenkort met een update van iOS 7.1. Een Amerikaanse website heeft ontdekt dat hun site bezocht is door iPhones die deze update geïnstalleerd hadden. Opmerkelijk was dat al deze toestellen inlogde vanuit Apple’s hoofdkantoor in Cupertino,

Yoon Han-kil, Samsungs VP Product Strategie, heeft in een interview met het persbureau Reuters gezegd dat het bedrijf later dit jaar met een nieuwe Samsung Note komt. Nog opmerkelijker is dat Han-kil meldt dat de nieuwe Note een andere en revolutionaire ‘form factor’ krijgt. Wordt dit de eerste Samsung met een gebogen scherm? De Note 4 wordt in het najaar verwacht.

We kennen ze allemaal de zogenaamde Captcha’s. Ooit ontwikkeld door IBM om het onmogelijk voor robots te maken, om zich automatisch en grootschalig op bepaalde websites te registreren. Mensen en machines worden op deze manier van elkaar onderscheiden.

Google heeft nu software ontwikkeld die in 99% van de gevallen accuraat de Captcha-puzzle kan lezen. De software is eigenlijk bedoeld om verkeersborden en straatnamen te ontcijferen om in Google Maps te gebruiken.

Tablets zijn slecht voor de ontwikkeling van kinderen, aldus Brits onderzoek. Kinderen die vaak op een tablet zitten, kunnen niet meer met traditionele blokken spelen of een potlood gebruiken. Daarnaast gaat hun concentratievermogen achteruit als ze niet constant visueel geprikkeld worden. Wij denken dat de uitkomsten onzinnig zijn. Vroeger werd er gewaarschuwd dat TV kijken slecht was. Wij kunnen nu wel stellen dat de impact op hele generaties eerder positief dan negatief is geweest. Veranderingen zijn juist goed.

Volgende week komt Apple met de verkoopcijfers van de iPhone in de eerste drie maanden van 2014. Iedere keer als Apple met cijfers komt, strijden 32 verschillende analisten om de prijs wie het beste de verkopen kan schatten. Zo ook deze keer.

Gemiddeld denken de analisten dat er ruim 38 miljoen iPhones verkocht zijn. Dat zijn er veel maar is slechts een groei van 2% in vergelijking met 12 maanden geleden. Op 23 april weten wij wie er gewonnen heeft.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel