Newsflash

Facebook heeft een belangrijke stap gezet om elektronisch betalingen te gaan uitvoeren. Het bedrijf krijgt toestemming van de Ierse centrale bank om een zogenaamde ‘e-money’-bank te worden. Ook kunnen gebruikers geld ‘bewaren’ op Facebook. Belangrijk voor Facebook om nog meer voet aan de grond te krijgen in opkomende economieën.

Toch positieve geluiden over de eerste vijf dagen verkoop van de Samsung Galaxy S5 in Amerika. In vergelijking met de S5 zijn er in dezelfde periode 30% meer S5’s verkocht. De meeste winkels waren 60% van al hun S5’s al kwijt in de eerste vier uur van verkoop. De verwachting is dat er 10 miljoen toestellen verkocht gaan worden in 25 dagen. De S4 deed daar 27 dagen over.

Er worden dit jaar meer dan 19 miljoen zogenaamde ‘wearables’(smartwatches, glasses, smartbands) verkocht volgens recent onderzoek van IDC. De komende jaren gaat deze markt exploderen en komt er bijna 80% volume per jaar bij. In 2018 zullen er volgens IDC 112 miljoen stuks van deze accessoires worden verkocht.

Apple heeft aan netwerken (wereldwijd) gevraagd of het mogelijk is om de prijs van de iPhone 6 met US$ 100 (€ 74) te verhogen. De eerste reactie was overigens negatief. Het lijkt dat Apple dit jaar toch maar met een nieuwe iPhone komt. Het is dus belangrijk om de gemiddelde verkoopprijs zo hoog mogelijk te houden.

Wat hadden het al aangekondigd. Intel heeft de prijzen van haar processor naar beneden bijgesteld om op deze manier snel 40% van de smartphone- en tabletmarkt in handen te krijgen. Het doel is om zowel Qualcomm als MediaTek voorbij te streven. Ook in Nederland gaan wij op korte termijn heel veel tablets met Intel processoren zien. De prijsverlaging van US$ 5 zorgt dat Intels CPUs nu net zo duur zijn als die van haar concurrenten.

De Twitter oprichters Jack Dorsey,  Dick Costolo en Even Williams hebben op dit moment geen behoefte om hun aandelen te verkopen. Vanaf 5 mei 2014 mogen zij volgens afspraak Twitter aandelen verkopen. Op dit moment staat het aandeel Twitter 45% lager dan de openingskoers nu bijna één jaar geleden.

Er zijn weer nieuwe foto’s naar buiten gekomen over de Huawei Ascend P7. Het nieuwe toestel wordt op 7 mei officieel aangekondigd.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel