Newsflash

De onderschatte applicatie Google Now krijgt allerlei nieuwe mooie functionaliteit. Eerder al kwam naar buiten dat de app je gaat helpen herinneren wanneer de betalingstermijn van facturen afloopt. Daarnaast gaat Google Now bijhouden waar je je auto hebt geparkeerd. Als de app merkt dat je auto stopt (voor wat langere tijd) dan sluit hij die locatie op. Op verzoek wordt je dan vervolgens weer terug naar je auto geleid.

De agenda-functie van Google Android is opnieuw ontworpen.  Screen shots laten zien dat het ontwerp veel strakker is geworden.

Bovendien lijkt nu dat zowel agenda als de mailapplicatie door hun schaalbaarheid ook geschikt zijn voor Android Wear.

Dropbox heeft haar app Mailbox vrijgegeven voor Android en is nu al te downloaden vanuit de Play Store. Mailbox is smartphone vriendelijk e-mail programma dat vooral werkt met simpele zelf in te stellen vingerbewegingen. Zo kun je heel eenvoudig mails toevoegen aan ‘to do’-lijstjes.

Let op: het is een vrij groot programma en het downloaden duurt even. Werkt voorlopig alleen nog met een Gmail-account. Eerste reactie: prachtige interface en wij gaan het testen.

De CEO van BlackBerry John Chen heeft verklaard dat zijn bedrijf toch misschien gaat stoppen met het maken van eigen telefoons. Heel simpel als hij het niet winstgevend krijgt dan wordt het verkocht. Bovendien geeft hij aan dat deze beslissing wel eens op korte termijn genomen kan gaan worden. Het lijkt dat Chen de markt aan het voorbereiden is op een verkoop. Er blijft dan een service-business over die wel winst kan maken.

Google Glass gaat er steeds beter uitzien.

In Amerika wordt Glass ingezet in het leger. Op dit moment worden er steeds uitgevoerd om te kijken of Glass ook specifieke militaire kwaliteiten heeft.

De onderzoekers van KGI Research hebben een overzichtelijke roadmap gemaakt van Apple’s nieuwe introducties dit jaar:

Als het klopt dan komen de iWatch, iPhone 6 4,7” en een nieuwe iPad Air en Mini in het derde kwartaal op de markt. De iPhone 6 5,5” zou één kwartaal later te koop zijn.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel