Newsflash

Er is nieuwe informatie opgedoken over Apple’s iOS 8. Vooral iOS 8 Map gaat op de schopstoel en wordt helemaal aangepast. Hiervoor is Benoit Dupin van Amazon aangetrokken. Daarnaast komt Apple met Healthbook – een gezondheid – en fitnessapp met sensoren - , simpelere maar duidelijker meldingenscherm en een iTunes-radio-app.

Parrot, het bedrijf dat onder andere carkits maakt, heeft een proces aangespannen tegen een joint-venture van Audi en Elektrobit, e-solutions genaamd. Parrot vindt dat e-solutions contractbreuk heeft gepleegd door op het laatste moment geen Parrot software te gebruiken in het door hun ontwikkelde auto infotainment-systeem voor Volkswagen en Skoda. Parrot eist € 18,4 in compensatie.

Ook de Chinese overheid heeft de aangekondigde overname van Nokia door Microsoft goedgekeurd. Hun mededingingsautoriteiten hebben geen bezwaar hoewel er wel zorgen zijn over het uitgebreide patentenportfolio van Nokia en de manier waarop patenten in licentie gegeven gaan worden. De deal moet deze maand worden afgerond hoewel er natuurlijk nog steeds de ruzie tussen Nokia en India is over vermeende belastingontduiking.

Verder nieuws over patenten. In Florida heeft BlackBerry een patentenzaak gewonnen van NXP. Volgens de rechter maakt BlackBerry geen inbreuk op drie patenten van NXP en daarmee is de zaak afgesloten. Het aandeel BlackBerry steeg op de nieuws met 3,2% op de Amerikaanse beurs.

Samsung meldt dat hun verkopen in het eerste kwartaal van 2014 uitkomen op rond de US$ 50,10 miljard (€ 36,39 miljard). Dat is substantieel minder dan in het vorige kwartaal (€ 43,1 miljard) en twaalf maanden geleden (€ 38,40 miljard). Definitieve cijfers volgens later. Vooral de verkoop van smartphones is tegen gevallen. Ook de winst van Samsung valt tegen en komt uit op € 5,8 miljard, een daling van 4,3%.

Qualcomm, de maker van de Snapdragon processoren, komt met de Snapdragon 810. Deze CPU krijgt acht 64-bits core’s. Daarnaast is deze processor geschikt voor 4K schermen. Dit zijn schermen met een super resolutie van 5120 * 3200. Waarschijnlijk volgend jaar rond deze 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel