Newsflash

Wij hadden het al voorspeld. De nieuwe CEO van Mozilla, Brendan Eich, treedt nu al weer af. Zijn vermeende homo-haat en het feit dat drie van de zes leden van zijn Raad van Bestuur gingen aftreden, hebben hem de das om gedaan. Men had liever gezien dat er een CEO van buiten kwam die meer mobiele ervaring had. Mozilla’s focus moet Firefox OS worden.

Op 11 april gaan drie nieuwe wearables van Samsung voor het eerst verkocht worden. De Samsung Gear 2, de Gear 2 Neo en de Gear Fit zijn dan de bestellen via onder andere Amazon in Amerika. Rond die tijd zijn deze digitale horloges waarschijnlijk ook in Nederland te krijgen. Het eerste horloge van Samsung, de Gear, was geen succes. Wij benieuwd of de opvolgers met Samsungs eigen operating systeem Tizen het beter gaan doen. De horloge zijn over het algemeen zo groot dat je er niet mee gezien wilt worden. Wachten is op Motorola en Apple, die beide waarschijnlijk met horloge komen die je echt wilt dragen.

Volgens Samsung heeft het bedrijf een ontdekking gedaan die het veel eenvoudiger gaat maken om schermen flexibeler te maken met grafeen. Volgens Wikipedia is grafeen:

Grafeen is naast flexibel ook bijvoorbeeld sterker dan staal. Hierdoor is het bijzonder geschikt om buigzame schermen van te maken. Krijgt de nieuwe Samsung Galaxy S6 een flexibel scherm?

Op 7 mei lijkt Huawei de Ascend P7 te gaan introduceren. Vandaag zijn er weer nieuwe foto’s van dit toestel opgedoken.

Nog even geduld dus.

Het horlogemerk Tag Heuer komt weer met een nieuwe mobiele telefoon de Meridiist Infinite. Dit toestel is gemaakt van titanium, carbon fiber en ….. rubber. Opzienbarend is dat het toestel automatisch wordt opgeladen door zowel zonlicht als door kunstlicht. Er worden slechts 1911 telefoons gemaakt. En dat is maar goed ook want dit onbetaalbare toestel is lelijk.

O ja het schijnt dat je met deze telefoon ook nog kunt bellen. Waarschijnlijk de duurste en lelijkste telefoon ooit.

In 2019 heeft 38% van de auto’s een zogenaamd ‘embedded’ navigatiesysteem. Hierbij moet je denken aan een TomTom die geïntegreerd is in het dashboard. Of bijvoorbeeld een iPhone die verbonden in is met het infotainment-systeem van een auto. Op dit moment ligt dit percentage nog op 22% volgens de onderzoekers van ABI Research. De totale markt van navigatie-apps op mobiele telefoons is in 2019 volgens hetzelfde onderzoek gegroeid naar US$ 1,68 miljard (€ 1,22 miljard). Bedrijven als ROUTE 66, Appello, Sygic en Navitel zullen een fors deel van deze markt gaan bedienen.

De totale Europese markt van navigatiekastjes, PNDs, is in 2013 gedaald met 14%. In totaal werden er 8,4 miljoen PNDs verkocht vorig jaar. In Amerika is de teruggang, met 26%, nog veel groter. Hier werden nog slechts 5,4 miljoen stuks verkocht.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel