Newsflash

De eerste indrukken van Microsofts antwoord op Siri, Cortana zijn bijzonder positief. Volgens een tester is Cortana zo goed dat het ‘blows away’ Siri en Google Now. Vooral de manier waarop de app omgaat met persoonlijke interesse is fenomenaal.

Garmin komt met nieuwe navigatiekastjes voor op de motor, de zumo 590L. Deze PND integreert verkeer, muziek (iPhone en iPod), weer en hands-free bellen in een handzaam 5” kastje. Niet goedkoop alleen. De adviesverkoopprijs in Amerika is US$ 799,99 (€ 582).

Succes of niet? Er zijn al meer dan 12 miljoen downloads geregistreerd in Amerika van Microsofts nieuwe Office voor iPad. Office – Excel, Word en PowerPoint - staat dan ook op de eerste drie plekken in de Amerikaanse iPad download top 10.

In Nederland staan Word, Excel en PowerPoint op de tweede, derde en vierde plek.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) is een groot verdiener op smartphones. Op ieder verkochte smartphone, waar dan ook ter wereld, verdient het bedrijf US$ 10 (€ 7,27). De vraag naar dure 4G/LTE-chips gaat er voorzorgen dat dit bedrag alleen maar hoger wordt. Op alle tablets verdient TSMC US$ 5 (€ 3,64). Ook niet slecht.

Google wil graag een trademark krijgen op het woord ‘Glass’. Maar dat gaat niet lukken omdat het een te brede naam is. Google Glass is natuurlijk wel beschermd.

Goed nieuws voor ons allemaal. Vanaf 15 december 2015 mogen netwerken geen torenhoge roamingskosten meer rekenen. Wij zijn benieuwd wat voor invloed dit gaat hebben op de ‘bottom line’ van de operators.

Het jaarlijkse ontwikkelaarscongres van Apple, WWDC, wordt dit jaar gehouden van 2 tot en met 6 juni in, zoals altijd, San Francisco. Apple gaat dit jaar loten wie aanwezig mag zijn.

Analisten zijn positief over LG. In het tweede kwartaal vorig jaar verkocht het Koreaanse bedrijf 12,1 miljoen telefoons. De verwachting voor dit jaar is dat dit gaat stijgen naar 15 miljoen verkochte smartphones. Vooral de LG G2 doet het goed in Amerika.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel