Newsflash

Gaat Apple een aandeel kopen in Renesas? Dit bedrijf maakt LCD chips en Apple wil gaan een 55% deelname in dit bedrijf krijgen voor € 370 miljoen. Ook Sharp heeft een aandeel – nu nog 25% - maar wil dit graag aan Apple kwijt. Gaat het allemaal door dan krijgt Apple een belang van 80%.

In 2014 gaat 46% van de totale wereldwijde omzet van Location-based services naar Facebook en Google, aldus de onderzoekers van Berg Insight. Dit jaar wordt die omzet op € 2,5 miljard geschat volgens hetzelfde onderzoek.

Op de langere termijn neemt hun marktaandeel iets af omdat andere bedrijven zich ook meer op deze lucratieve markt gaan richten.

Onderzoek heeft uitgewezen dat er maar liefst zes Qualcomm chips in de nieuwe Samsung Galaxy S5 zitten. Naast natuurlijk de CPU, een Snapdragon 801, twee chips die zorgen voor energie-management, twee radio-chips en nog een audio-chip.

Ook TomTom wil maximaal profiteren van de smartwatch-hype en komt uit met een nieuwe sporthorloge met geïntegreerde hartslagmeter. Hierdoor is het niet meer nodig om een aparte borstband te dragen. Een speciale chip meet veranderingen in je bloeddoorvoer en kijkt naar de kleur van je huid om de hartslag te bepalen. Over de naam zijn wij wat minder tevreden: Runner Cardio GPS. Vanaf nu te koop voor € 269.  

De USB-kabel gaat veranderen. In juli komt de nieuwe USB type C kabel op de markt, die veel weg heeft van Apple’s Lightning adapter. Een van de voordelen is dat je de kabel altijd goed in de USB-poort stopt omdat de connector rechthoekig is. Geen gepruts meer.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel