Newsflash

Apple en Samsung zetten hun patentenstrijd weer voort. Gisteren is de keuze van de jury begonnen. Apple wil van Samsung US$ 2 miljard wegens inbreuk op haar patenten. Samsung claimt dat Apple twee van haar patenten zonder goedkeuring gebruikt en eist op haar beurt een schadevergoeding. Het is weer de taak van rechter Lucy Koh om haar oordeel te vellen. Eerder viel dit al in het voordeel van Apple uit.

De helft  van de Raad van Bestuur van Mozilla is opgestapt omdat zij het niet eens zijn met de benoeming van medeoprichter Brandan Eich tot de nieuwe CEO. Zij hadden liever iemand gezien die meer ging richten op hun nieuwe smartphone operating systeem Firefox OS. Eerder stond Eich positie al onder druk nadat zijn personeel hem had opgeroepen te vertrekken omdat hij actief anti-homo organisaties steunt.

Hoewel geen record het is toch imposant. Xiaomi verkocht in 34 minuten tijd 100.000 nieuwe Redmi Notes phablets. Eerder verkocht Xiaomi in 4 minuten 100.000 Hongmi smartphones. De 5.5” Redmi kost US$ 161 (€ 117). Het toestel heeft een resolutie van 1280 * 720, een octa-core 1,7 GHZ processor, 2 GB werkgeheugen, 16 GB opslagruimte en een 13 MP. Niet de goedkoopste octa-core smartphone want dat is haar broertje, Zelfde specificaties alleen eeb 1,4 GHz CPU, 1 GB werkgeheugen en een extern geheugen van 8 GB. Deze Redmi Note kost slechts US$ 129 (€ 94). Ongelooflijk.

De nieuwe HTC One (M8) verkoopt als een trein op HTC’s thuismarkt Taiwan. De vraag is veel groter dan het aanbod en er moet nu al vaak nee verkocht worden. De verkoop is ook in Europa op 25 maart begonnen en wij hopen volgende week maandag de eerste resultaten te kunnen melden.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel