Newsflash

BlackBerry gaat inderdaad terug naar af. Volgen Chen, CEO van BlackBerry, komen er op verzoek van hun klanten nieuwe BlackBerry Bold toestellen op de markt die gaan werken op het oude BB 7 operating systeem. Het bedrijf heeft miljarden geïnvesteerd in BB 10 en komen nu met nieuwe smartphones, die draaien op software van een vorige generatie. Iets klopt er niet.

Nokia heeft bevestigd dat hun nieuwe Nokia X Android smartphones niet in Engeland op de markt komen. Dit betekent waarschijnlijk ook dat wij de X niet in Nederland gaan zien. Volgens Nokia kunnen 75% van de bestaande Android apps binnen 5 minuten naar de X geporteerd worden. Indien een app een specifieke Google API gebruikt, zoals bijvoorbeeld Google Maps, dan duurt het overzetten ongeveer een uur. Er zijn meer dan 1 miljoen app voor Android telefoons en rond de 250.000 voor Microsoft Windows Phone.

Er is een video gelekt van Microsoft Windows Phone 8.1, dat de codenaam Cherry Pink Blossom heeft. In deze Chinese video draait 8.1op de nieuwe Nokia Lumia 630.

De Lumia 630 wordt de eerste Windows Phone dat geschikt is voor twee simkaarten.

BlackBerry heeft een rechtzaak tegen ‘the Typo iPhone case’ gewonnen en het toetsenbord mag niet meer verkocht worden.

De rechter gaf BlackBerry gelijk met het argument dat het toetsenbord wel heel erg lijkt op dat van BlackBerry en dat mag niet. Wij kunnen niet anders dan de rechter helemaal gelijk geven. Het toetsenbord komt zo van de Bold 9900.

De productie van de nieuwe Apple iPhone 6 gaat in het tweede kwartaal al beginnen. Volgens diverse bronnen is het vrijwel zeker dat er twee nieuwe iPhones komen: een 4,7” en een 5,5” variant. Vooral de laatste variant is belangrijk voor beleggers omdat hiermee Apple’s gemiddelde verkoopprijs omhoog gaat. En dus, zo redeneert de beurs, wordt er meer winst gemaakt.

Dezelfde beurs reageerde op de cijfers van BlackBerry eerst gematigd positief. Maar na enkele uren en vele analyses later, sloeg de stemming om. Men is niet blij vanwege de focus, zoals hierboven reeds genoemd, op BB 7.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel