Newsflash

De Amerikaanse bank Morgan Stanley heeft een lijst gemaakt van beursgenoteerde bedrijven die volgens Morgan nog dit jaar een overnamebod kunnen verwachten.  Werelds grootste distributeur van hard- en software, en sinds de overname van Brightpoint, ook heel actief als Telecom distributeur Ingram Micro wordt genoemd als potentiële overnamekandidaat. Aandelen kopen? Het aandeel is de laatste maanden al aan een stille opmars bezig.

Snel instappen dus.

Ander overnamenieuws. Eerder konden wij al melden dat Carphone Warehouse interesse heeft getoond in de ook Engelse Dixons-groep. Nu komt het bericht dat Carphone's grootste concurrent Phones 4U ook met Dixons in gesprek is. Het eerste bod van Carphone was € 4,78 miljard maar dit moet nu zonder twijfel verhoogd worden.

Wat een hype. In Londen heeft HTC hun nieuwste smartphone de HTC One M8 aan de wereld laten zien. Dit keer is het toestel ook meteen in geselecteerde winkels te koop. Wij moeten nog even wachten. De HTC One is vanaf 4 april in Nederland te koop. Het toestel krijgt een 5"scherm met een resolutie van 1920 * 1080, een Snapdragon 801 quad-core 2,3 GHz processor met 2 GB werkgeheugen. Voorlopig te koop met 16 of 32 GB - wel uitbreidbaar tot 128 GB (sic) via externe SD-kaartjes, 90%. De One heeft een uni-body metalen casing en natuurlijk Android 4.4 KitKat met HTCs eigen Sense 6 interface. De camera is 8 MP of liever twee keer 4 MP, waardoor je meer diepte zou krijgen. De webcam is 5 MP. Volgens HTC gaat de batterij 30 uur mee door een slimme Power Savings mode. Grappig is dat HTC een zogenaamde Dot View case heeft.

Deze hoes toont berichten, calls en geeft je het laatste weer. HTC heeft beloofd dat de HTC One M8 geen productieproblemen gaat krijgen en verwacht dat dit toestel beter gaat verkopen dan zijn voorganger.

Sony gaat niet Android Wear als operating systeem voor hun volgende generatie smartwatches gebruiken. Het bedrijf heeft al veel geïnvesteerd in een eigen Android variant en is nu niet van plan te switchen. Eerder kwam Samsung al met een operating systeem gebaseerd op hun nieuwe gebruikers interface Tizen.

Google gaat samen met onder ander Ray-Ban en Oakley hun Glass verder ontwikkelen. Het moederbedrijf van beide merken, Luxottica, heeft een marktaandeel van 12,4% in de wereldwijde brillenmarkt. Lijkt ons een prima partnership: een Ray-Ban Glass, ideaal.

BlackBerry gaat in Indonesië een proef doen om BBM te gebruiken voor het overboeken van geld. Hoe het precies werkt is nog een beetje onduidelijk. Wij houden jullie op de hoogte.

Mozilla, Firefox OS, heeft een nieuwe CEO. Mede-oprichter Brendan Eich neemt het stokje over van Jay Sulivan. Eich kwam meteen met de mededelingen dat Mozilla niet alleen een smartphone operating systeem is maar ook geschikt is voor andere media. Zo komt Panasonic met een Firefox televisie.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel