Newsflash

Telebeeld meldde eerder al dat het Russisch-Tsjechische navigatiebedrijf Navitel met een nieuwe app voor Android en iOS is gekomen. Nu komt het bericht dat er ook een update is van hun Windows Phone applicatie. Navigator 8.7 is vanaf nu te downloaden en gedurende 30-dagen gratis te testen. Een aanrader.

Er zijn screenshots naar buiten gekomen van een update voor BlackBerry’s operating systeem BB10. De nieuwste versie, BB 10.3, ziet er strakker en transparanter uit.

De Amerikaanse fast foodketen Wendy’s – met de slogan ‘it is way better than fast food’  – heeft in al haar filialen mobiel betalen ingevoerd via hun iOS en Android app. Wendy’s is de derde fast food restaurantketen ter wereld. Wil je mobiel betalen dan krijg je een speciale pincode via de app die je vervolgens aan de kassière geeft. En je kunt  met je hamburger daarna zo weglopen. Handig en efficiënt. Wendy’s verwacht dat op korte termijn meer dan 50% van hun klanten mobiel gaat betalen.

Apple doet het goed op de beurs. Onderzoek onder Apple’s huidige iPhone-gebruikers heeft uitgewezen dat tussen de 12% en 14% overstapt op een nieuwe iPhone 6, wanneer die op de markt komt. Er zijn op dit moment 260 miljoen gebruikers. Als dit klopt dan zullen bijna 34 miljoen op korte termijn overstappen. Bij eerdere iPhones lag dit percentage nog op 9%. De nieuwe iPhone 6 moet dan wel een groter scherm krijgen dan de huidige 5 generatie.

Wiko, de Franse fabrikant van smartphones, is de eerste die de nieuwe Tegra 4i processor gaat gebruiken. Deze quad-core CPU draait op 1,7 GHz en heeft 4G/LTE geïntegreerd. Bijzonder is de prijs van dit toestel de Wiko Wax. Voor slechts € 200 krijg je deze nieuwe processor, een 4,7” scherm met een resolutie van 1020 * 720, 1 GB werkgeheugen en een 8 MP camera.

Er zijn sterke aanwijzingen dat Apple met een Android iTunes-app komt. Als dit klopt dan is het een trendbreuk, omdat Apple tot nu toe altijd geweigerd heeft om iTunes op andere mobiele toestellen te laten draaien dan die van Apple zelf. Uitzondering was overigens BlackBerry in het verleden.

Er worden dit jaar 200 miljoen merk-tablets verkocht volgens de onderzoekers van ABI research. Dat is een stijging met 20% in vergelijking tot 2013. Intel gaat dit jaar nog vol inzetten op de tablet- en smartphonemarkt en wil alleen al  dit jaar nog 40 miljoen processoren leveren aan tabletfabrikanten. Uit de markt horen wij van verschillende fabrikanten dat Intel dit bijzonder serieus aanpakt en er veel nieuwe Intel tablets op de markt komen.

Huawei is boos. Nog niet zo lang geleden was er een hetze in Amerika waarbij het Chinese bedrijf verdacht werd van het faciliteren van spionage door de Chinese overheid via hun infrastructuur. In het weekend kwam het bericht dat de Amerikaanse NSA juist Huawei’s servers en routers heeft gebruikt om op grote schaal af te luisteren. Een gevalletje ‘de pot verwijt de ketel’, zullen wij maar zeggen.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel