Newsflash

Tablets worden veel minder snel vervangen dan smartphones. Onderzoek onder 2.000 Apple-gebruikers in Amerika wijst dit uit. Traditioneel gaat een telefoon net iets minder dan 24 maanden mee. Een tablet zit dichter bij de vijf jaar. Zo was voor 78% van de iPad kopers in december 2013 dit hun eerste tablet aankoop. In maart 2013 was dit overigens nog 84%. IPads worden vaak doorgegeven aan familieleden of vrienden. Als je kijkt naar Apple’s omzet dan komt 56% uit de verkoop van iPhones en slechts 20% uit die van iPad.

Toen Obama het Witte Huis introk maakte hij direct bekend dat hij zijn geliefde BlackBerry nooit zou gaan opgeven.

Nu blijkt dat aan deze liefde wel eens op korte termijn een einde kan gaan komen. Het Witte Huis test op dit moment zowel Samsung als ook LG smartphones om de BlackBerry’s te gaan vervangen. Obama is voor BlackBerry een belangrijke gebruiker en een mogelijke overstap is een groot PR-verlies. Pikant is dat Apple niet onderzocht wordt en definitief uitgesloten lijkt. Overigens komt net het bericht binnen dat het Witte Huis bevestigt dat het met een pilot bezig is maar dat de BlackBerry van de president voorlopig niet vervangen gaat worden.

Wie gaat Android Wear, Google’s operating systeem voor wearables, allemaal ondersteunen en gebruiken? Naast Samsung, LG, Motorola, HTC en Asus ook de chipfabrikanten Qualcomm, Intel, Broadcom, MediaTek en Imagination Technologies. De meeste nieuwe smartwatches zullen rond de zomer op de markt komen. De onderzoekers van Gartner denken dat er dit jaar 50 miljoen stuks verkocht gaan worden. In 2020 is dit aantal naar 200 miljoen gestegen. Telebeeld denkt dat Gartner nog wel eens te conservatief kan zijn.

BlackBerry heeft de verkoop van haar vastgoed in Canada afgerond via een sale-and-lease back-constructie. Het aandeel BlackBerry sloot gisteren op dit nieuws 2,3% hoger.

Nokia heeft bezwaar aangetekend in India tegen de lokale belastingautoriteiten, die ineens belasting is gaan heffen op geëxporteerde Nokia telefoons. Volgens Nokia volkomen onterecht – zelfs in strijd met de Indiase wet - en absurd. De Finnen claimen dat zij heel eenvoudig kunnen aantonen dat alle in hun Indiase fabriek geproduceerde smartphones niet in India zijn verkocht. Wellicht wil India de druk opvoeren in de strijd die zij al voeren met Nokia. De autoriteiten eisen € 300 miljoen van Nokia.

De onderzoekers van Nielsen toont aan dat 70% van de consumenten weleens gehoord heeft van wearables. Echter de relatief hoge prijs van deze smartwatches, smartbands en Glasses schrikt hen nog af. 15% van de consumenten gebruikt al een wearable. Vooral fitness smartbands zijn populair. De grote merendeel van deze gebruikers, 48%, is tussen de 18 en 34 jaar oud.

Nokia gaat waarschijnlijk de nieuwe Lumia 630 en 930 al tijdens de Microsoft BUILD development conferentie van 2 tot en met 4 april in San Francisco introduceren.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel