Newsflash

Het gaat maar door met de patentenstrijd in de US. Apple heeft de rechtbank gevraagd om ook de Samsung Galaxy SIII, de Galaxy Note (II) en Galaxy Note 10.1 toe te voegen aan de lijst van toestellen die na de uitspraak definitief niet meer verkocht mogen worden.

Beats Audio komt ook op de Windows 8 smartphones van HTC. Eerder leek het nog dat de samenwerking met Dr. Dre zou stoppen maar dat lijkt nu niet meer het geval. Ook op de andere nieuwe HTC telefoons, Accord, Zenith en Rio, lijkt Beats audio te komen.

In Frankrijk heeft de nieuwe ‘gratis’ MVNO Iliad al 5,4% marktaandeel gemaakt sinds start in januari van dit jaar. Iliad is na France Telecom de tweede grootste internet aanbieder in Frankrijk. Hun model is simpel: Bring Your Own Device en betaal alleen wat je gebruikt. Klanten kunnen de service op ieder moment stoppen.

Het Amsterdamse bedrijf Payleven start met een pilot in het Westland en Purmerend met mobiel pinnen via je smartphone (3G) en een speciale bankpasreader die je verbindt met je toestel. De gebruiker plaats zijn of haar handtekening op het scherm en de betaling is geverifieerd. Werkt op iOS en Android. Handig? Wellicht maar wij zien meer in NFC.

Ook op de IFA heeft Philips nieuwe accessoires en apps voor iOS en Android aangekondigd. Deze zijn gericht op welzijn, entertainment en voor gezondheid. Hierbij moet gedacht worden aan een baby monitor (een soort babyfoon die ook luchtvochtigheid en temperatuur meet), Inrange (speciaal kaartje dat je bevestigd aan waardevolle spullen. Dreig je te ver af te geraken dan krijg je een waarschuwing op je iPhone) en InSight (beveiligingscamera die je kan benaderen via Internet).

Het Nederlandse ROUTE 66 vermeldt op haar website dat ook zij zeer binnenkort met navigatiesoftware voor iPhone en iPad gaan komen. Eindelijk heeft ook deze navigatie-veteraan een stap richting iOS gezet.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel