Newsflash

Er zijn meer details naar buiten gekomen van de nieuwe Motorola smartwatch de Moto 360. Allereest is het digitale horloge rond, zodat het ook lijkt op een normaal horloge. 80% van de verkochte horloges zijn immers rond. De diameter is 46 mm en dat is fors. De Moto 360 werkt met alle smartphones die op Android 4.3 of hoger draaien en Bluetooth 4.0 ondersteunen. En dat zijn er al heel veel. Omdat er geen USB-poort is gezien kan het best wel eens zo zijn dat het horloge draadloos wordt opgeladen.

De Nexus 5 (smartphone) en Nexus 7 (tablet) zijn nu ook direct te koop bij Google via hun Play Store in Nederland. Net zoals Chromecast, waarover wij eerder berichtten.

Het kwartaal is nog niet over of de eerste speculaties over het aantal verkochte Apple iPhones in de eerste drie maanden van 2014 steekt alweer op. De meeste analisten schatten dit op zo’n 38 miljoen stuks. In het laatste kwartaal van 2013 wist Apple nog 51 miljoen iPhones te verkopen. De analisten van Morgan Stanley zijn optimistischer. Zij denken dat Apple minimaal 42 miljoen iPhones heeft verkocht. Nog een paar weken en dan weten wij het zeker.

Het nieuwe Engelse merk Kazam gaat intensief samenwerken met de Engelse distributeur Exertis Micro-P. Samen gaan zij value-added services zoals software specifiek voor de Kazam smartphones ontwikkelen en Micro-P gaat de garantie afhandeling doen. Gaat het scherm van een Kazam telefoon kapot – eigen schuld of niet – dan wordt dit gratis de eerste keer vervangen.

Nu eens goed financieel nieuws over HTC. Nee het gaat nog steeds niet goed. Maar de Franse bank BNP Paribas denkt dat dit wel eens kan gaan veranderen in het tweede kwartaal van dit jaar. HTC komt met twee nieuwe smartphones, de HTC One en de Desire 816. Zo werden er van de Desire, een phablet, in 10 minuten meer dan 50.000 stuks in China verkocht. Het zou zo dus maar kunnen met HTC.

De Indiase smartphone-gigant Karbonn, in Europa vertegenwoordigd door het Britse Santok, komt met drie nieuwe toestellen. De Karbonn Titanium Hexa, Octane Plus en de Octane. Alle drie de telefoons hebben goede technische specificaties en dito prijs.

De Franse specialist van flitsinformatie, Coyote, komt met een eigen navigatiekastje de Coyote Nav. De PND krijgt een 5” scherm en het waarschuwen voor flitsers en verkeersobstakels blijft de belangrijkste functionaliteit. Turn-by-turn navigatie is bijzaak. Onderschat Coyote niet. Het heeft miljoenen klanten in Frankrijk, België en Spanje en werkt op basis van crowd sourcing.

Ingram Micro Mobility heeft een contract gesloten met Amtel. Ingram gaat Amtels mobile device management verkopen in Europa. Deze cloud-based oplossing past precies in de trend van BYOD. Werknemers gebruiken hun eigen smartphones en tablets om mee te werken. Dit brengt een veiligheidsrisico met zich mee waar Amtel handig op inspeelt. Natuurlijk zijn er alternatieven, zoals BlackBerry MDM-software, Samsungs Knox, Mobile Iron, AirWatch en het Nederlandse MobiDM van VeliQ.

In 2018 zijn 55% van alle mobiele processoren 64-bit, volgens de onderzoekers van Abi Research tenminste. De Apple A7 CPU is de eerste commercieel gebruikte 64-bit CPU maar ook Intel, Qualcomm, MediaTek, Marvell en Nvidia hebben zo’n processor aangekondigd.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel