Newsflash

Het is dan eindelijk officieel. De volgende versie van Microsoft Windows Phone 8 gaat ........... heel origineel Windows Phone 8.1 heten. Op 2 april tijdens de Microsoft BUILD conferentie komen er meer details naar buiten. Zoals het er nu naar uitziet wordt tijdens deze bijeenkomst het nieuwe operating systeem met softwareontwikkelaars gedeeld en niet lang daarna vrijgegeven.

Vivendi, de eigenaar van de Franse operator SFR, maakt bekend dat zij exclusief overnamegesprekken gaan houden met Altice. Altice wil SFR voor een bedrag van € 15 miljard overnemen. Een ander Frans netwerk, Bouygues, is ook in de race. Zij hebben € 11 miljard cash geboden en een 46% aandeel in de nieuwe onderneming. Vivendi heeft een sterke voorkeur voor Altice omdat zij dit een betere deal voor het bedrijf en haar werknemers vindt. Altice is genoteerd op de beurs in Amsterdam en is de laatste dagen op dit nieuws gestegen.

Op 27 maart komt dan eindelijk Microsoft Office voor iPad volgens geruchten. Op dit moment kun je Office op een iPad alleen via hun web apps gebruiken. In de toekomst heb je net zoals op Android smartphones en tablets en op een iPhone wel een Office 365 abonnement nodig. Concurrenten Google en Apple hebben Drive en iWorks wel al gratis gemaakt.

De chipfabrikant Qualcomm doet het goed op de beurs na berichten dat van 31 mei alle in China verkochte 4G smartphones moeten beschikken over alle vijf 4G/LTE interfaces. Dit gaat de verkoop van Qualcomm chips stimuleren en de omzet uit royalty’s uit China vergroten. Qualcomm staat nu ruim 3% hoger.

Gelekte documenten afkomstig van het Duitse netwerk 02 suggereren dat Apple op korte termijn komt met een iPhone 5C 8 GB. Het huidige instapmodel is 16 GB. Dit kan wel eens het eind van de iPhone 4S 8 GB betekenen. Prijs wellicht € 539.

Interessante grafiek over de financiële impact van Apple.

Kort samengevat: Apple’s marktaandeel is net 10% terwijl het qua omzet een aandeel van rond de 35% heeft. Maar het meest opmerkelijk is dat 63% van alle winst die komt uit de verkoop van mobiele telefoons naar Apple gaat. En daar gaat het om!

Door: de redactie

 

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel