Newsflash

Het zit Nokia niet mee in India. De lokale belastingautoriteiten hebben beslag om hun assemblagefabriek gelegd waardoor Nokia dit deel van het bedrijf niet kan overdragen aan Microsoft na afronding van de overname. Het beslag wordt pas opgeheven als Nokia een borg van € 412 miljoen gestort heeft.

Het zit Nokia mee in China. In vier dagen zijn er in de voorverkoop van hun nieuwe Android smartphone de Nokia X al meer dan 1 miljoen bestelling geplaatst. Je kunt de X bijna een soort hybride Android Windows Phone telefoon noemen. De basis is Android maar Nokia heeft er veel Windows-elementen aan toegevoegd.

Afbeelding

Het Mobile World Congress eind februari in Barcelona heeft weer tal van records gevestigd. Nog nooit trok MWC zoveel bezoekers namelijk ruim 85.000 uit meer dan 200 verschillende landen. MWC 2015 is weer in Barcelona en wordt gehouden van 2 tot en met 5 maart.

Een beetje tegenstrijdige berichten over de mogelijkheid om Android en Windows Phone op een en dezelfde telefoon te installeren. Technisch geen probleem om zo’n dual-boot toestel te maken maar of Google en Microsoft dit zullen toestaan is nog maar de vraag. Huawei CMO in Amerika Shao Yang meldt dat het bedrijf in het tweede kwartaal van 2014 al met een hybride telefoon op de markt komt. Volgens Yang is Android alleen niet aantrekkelijk genoeg voor consumenten. Op hetzelfde moment krijgt Asus geen toestemming om een dual-boot laptop/tablet te maken.

Al voor de officiële introductie van de Samsung Galaxy S5 gingen er al geruchten dat de Koreanen ook met een premium S5 zouden komen. Deze super smartphone zou naast een 4K resolutie ook gemaakt zijn uit één stuk aluminium. Samsungs CEO Shin meldt echter dat er geen plannen zijn voor een super S5. Wel komt er een nieuwe Note uit in het najaar.

In Amerika verkoopt Apple volledig nagekeken tweedehands iPad Airs 16 GB voor € 300. Met zelfs nog één garantie ook. Dat is bijna € 180 goedkoper dan een nieuwe Air in Nederland bij Apple.

Google gaat de mogelijkheden om in-app aankopen beperken. Dit na een indringend gesprek met de Europese Commissie en een rechtszaak hier tegen in Amerika. Ook voor het binnen een geopende app kopen van credits moet nu een wachtwoord worden gebruikt. Beter later dan nooit. Apple heeft het ook moeilijker gemaakt om in-app aankopen te doen.

Brightstar 20:02 is in Engeland aangesteld als HTC distributeur naast Ingram Micro Mobility en Tech Data Mobile. Dit wellicht in een laatste poging om nog enig marktaandeel in Engeland te krijgen,

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel