Newsflash

De eerste Samsung Smartphone die draait op hun eigen operating systeem Tizen komt aan het einde van het tweede kwartaal op de markt, volgens een topman van Samsung. Tot op dit moment gebruikt Samsung Tizen alleen nog in enkele camera’s en hun nieuwste twee smartwatches de Gear 2 en de Gear 2 Neo.

Het ‘eerlijke’ Nederlandse smartphone-merk Fairphone komt met hun tweede batch toestellen. De eerste bestond uit rond de 25.000 telefoons al hoewel het onduidelijk is hoe het nu precies met de KPN deal stond. Nu meldt Fairphone du seen tweede batch van dit keer 35.000 smartphones. En meer worden er dit jaar niet meer gemaakt. Wel eerst betalen – de Fairphone kost € 310 – en dan moet je wel minimaal 12 weken wachten voordat de telefoon leverbaar is.

Google heeft in het eerste kwartaal van 2014 een verlies geleden van US$ 198 miljoen (€ 143 miljoen). Dit is vooral veroorzaakt door de verkoop van hun smartphone-divisie Motorola aan het Chinese bedrijf Lenovo. De omzet steeg met 19% naar US$ 15,42 miljard (€ 11,15 miljard). Nabeurs zakte de koers van Google met 3,15%.

Goed nieuws voor HTC. De nieuwe HTC One (M8) lijkt een succes te zijn. Dit kwartaal worden er waarschijnlijk zo’n 4 miljoen One’s verkocht. Imposant. Maar zet daar de verkopen van de oude Samsung Galaxy S4 – 10 miljoen stuks in slechts één maand – en Apple verkocht in het eerste weekend 9 miljoen iPhones 5S en 5C.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel