Newsflash

De CEO of het Japanse Softbank Masayoshi Son wil graag dat Amerikaanse netwerken Sprint, 72% eigendom van Softbank, en T-Mobile US samen gaan. Na Verizon en AT&T zijn dit de nummer drie en vier in de US. Volgens Son gaat een overname ervoor zorgen dat er een ‘immense’ prijsoorlog gaat ontstaan, dat gunstig is voor consumenten.

Coolpad, na ZTE, Huawei, Lenovo en Xiaomi, de vijfde grootste smartphone-fabrikant uit China heeft een contract gesloten met het Duitse bedrijf B2X Care Solution, voor de service van hun Android telefoons in Europa. Dit maakt de weg vrij voor Coolpad om serieus de Europese markt op te gaan. B2X gaat niet alleen de toestellen repareren maar ook de logistieke afhandeling regelen. B2X is partner van onder andere BenQ, Siemens en Apple. Nu de service is onder gebracht, staat niets Coolpad meer in de weg om ook in ons land smartphones te gaan verkopen.

Twitter heeft een oud medewerker van YouTube in dienst genomen om video advertenties beter in Twitter te integreren. Twitter komt ook met een zogenaamde ‘click to call’ knop in advertenties. Consumenten kunnen in een advertentie op een knop drukken die hen meteen in contact brengt met de adverteerder.

Na eerder succesvol hun hoofdkantoor in Canada te hebben verkocht, heeft BlackBerry gisteren hetzelfde trucje uitgehaald met hun Amerikaanse kantoor. Via een sale-leaseback-constructie keert BlackBerry terug in hun kantoor. Dit keer met wel veel minder ruimte, want zij gaan slechts 37% van het gebouw gebruiken. Een overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

In Engeland is de update naar Android 4.4 KitKat vrijgegeven voor de Samsung Galaxy S4 en de Note 3. Wij zijn benieuwd wanneer ons land aan de beurt is.

Het lijkt dat Apple in haar slepende patentenzaak tegen Samsung in Amerika maar liefst US$ 40 (€ 29) per verkocht toestel, zowel smartphones als tablets, gaat eisen. In totaal gaat het om een bedrag van meer dan € 8 miljard. Niet gering dus.

Komt Flappy Bird terug? In een interview met het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone geeft Dong Nguyen, de maker van het populaire spelletjes, aan dat hij na een maand van bezinning dit serieus overweegt. Nguyen trok de app terug omdat hij niet wil dat mensen teveel tijd aan gaan besteden. In de nieuwe versie komt dan ook een waarschuwing om het spel niet teveel te spelen. Een beetje als de reclame van BEN: er zit ook een uitknop op je smartphone.

In september gaat Lenovo, sinds kort eigenaar van Motorola, ook hun smartphones in Europa verkopen. Voorlopig eerste in Engeland en daarna in de rest van Europa. Lenovo geeft aan dat het voor de hand ligt dan hun computerdistributeurs, zoals Ingram Micro en Tech Data, ook hun telefoons gaan verkopen.

Het derde Nederlandse navigatiebedrijf, na ROUTE 66 en TomTom, AND heeft de cijfers over 2013 gepubliceerd. Er werd een nettowinst behaald van € 1,2 miljoen en dat is substantieel lager dan in 2012 toen de winst nog ruim € 1,8 miljoen was. Ook de omzet ging omlaag van € 4,5 miljoen naar € 4,3 miljoen. Het blijft wel een ongekend hoge nettowinst percentage van 28%. Er zijn maar weinig bedrijven die hetzelfde presteren. De vooruitzichten voor 2014 zijn onzeker. Wel verwacht AND ook in dit jaar een positief resultaat. Eerder werd al bekend dat AND digitale kaarten gaat leveren aan Ubuntu, die de data gaat integreren in hun nieuwe mobiele besturingssysteem. AND sloot 8,4% lager op de Amsterdamse beurs na dit bericht.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel