Newsflash

Apple heeft vandaag de update naar iOS 7.1 vrijgegeven voor de iPod, iPad en iPhone. De belangrijkste veranderingen zijn: 1) de icoontjes in de gebruikers interface zijn afgerond 2) Het zonder aanleiding rebooten – een bug – schijnt verholpen te zijn 3) CarPlay waarmee is iOS in de auto kunt gebruiken is ingebouwd 4) iTunes Radio is geüpdate 5) Het irritante zogenaamde 3D-parallax kan eenvoudig worden uitgezet 6) Agenda is verbeterd 7) Je kunt nu automatisch foto’s nemen met de iPhone 5S 8) vingerafdruksensor is verbeterd 9) iPhone 4 gebruikers zullen merken dat hun toestel sneller en beter reageert.

Sony spreekt haar ambitie uit en wil na Samsung de nummer twee in de smartphonemarkt worden ten kosten van Apple.  Dan zullen ze wel nog even moeten doorgroeien om ook Huawei, ZTE, LG en Lenovo achter zich te laten.

Waarom lukt het wel met de senioren mobiele telefoonfabrikant Doro in Engeland maar falen ze hopeloos in ons land? Doro gaat toestellen leveren aan de Britse netwerken Vodafone en Three en is verder te krijgen bij alle grote telecomretailers. Hierdoor is Doro’s marktaandeel in de markt van 65 jaar en ouder gegroeid van 60% in 2012 naar maar liefst 84% in 2013.

Google gaat verder investeren in de markt van smartwatches, glasses en andere draagbare  mobiele apparaten. Het bedrijf komt binnen twee met een nieuwe software development kit speciaal voor de wearables-markt.

Microsoft heeft het aantal fabrikanten dat met Windows Phone toestellen de laatste weken uitgebreid. De eisen voor het mogen gebruiken van Windows zijn aangepast. Zo ondersteunt Windows nu duo sim telefoons, TD-LTE, kleiner geheugen en mogen fabrikanten met hun eigen interface komen. Windows Phone smartphones worden gemaakt door Nokia, Huawei, Samsung, HTC, ZTE, Karbonn, Lava, Lenovo en Gionee.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel