Newsflash

Op dit moment zijn er meer dan 6 miljard actieve mobiele telefoons in de wereld. In bijvoorbeeld Brazilië, Ghana en Kenia is het aantal gebruikers dit jaar met meer dan 10% gestegen. In China en India alleen al zeer meer dan 1 miljard actieve telefoons.

Er gaat een gerucht dat het management van TomTom het terugtrekken van het aandeel van de beurs voorbereid door het terugkopen van de aandelen. Het doel is om TomTom vervolgens aan Apple te verkopen. Niet echt geloofwaardig omdat TomTom vooral kaartinformatie levert en niet echt het bedrijf is dat Apple kan helpen met haar map applicatie.

De Japanse mobiele telefoonreus Softbank kondigt vandaag aan dat het voor US$ 20 miljard 70% van de aandelen van de derde mobiele telefoonaanbieder Sprint in de USA wil kopen. Eerder werd al bekend dat PCSMetro gaat fuseren met T-Mobile. Ook in Amerika dus consolidatie.

Prijzen voor Apple’s nieuwe iPad mini lekken uit via de website van Saturn/Media Markt in Duitsland. Voor een iPad mini 8 Gb met alleen WiFi zou € 249 betaald moeten worden. Volgens deze site komen er 8 verschillende modellen: naast de eerder genoemde 8 Gb ook een 16, 32 en 64 Gb versie. Allemaal WiFi only en WiFi/3G. Nog even wachten tot 23 oktober voor de officiële aankondiging.

Het lijkt dat Google eerder dan gepland uitkomt met een nieuwe iOS6 app. Er zijn nogal wat foto’s op internet opgedoken die dit doen vermoeden. De nieuwe app, dus geen web-app, lijkt te draaien op het grotere scherm van de iPhone 5.

Het lijkt dat de patentenstrijd tussen Samsung en Apple er ook voor gaat zorgen dat het Amerikaanse bedrijf steeds minder componenten van Samsung gaat afnemen. Volgens insiders bestelt Apple steeds minder schermen, geheugenmodules en accu’s van Samsung.

Er duiken her en der afbeeldingen op van een nieuwe LG en Sony Nexus smartphone. Als dit klopt dan lijkt het dat Google meerdere fabrikanten Nexus toestellen laat verkopen. Wordt vervolgd.

Volgens Vodafone Duitsland komen de nieuwe Nokia Windows 8 telefoons, de Lumia 820 en 920, in november op de markt.

Door: de redactie

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Reageren op dit artikel